Home » ITF » Bergs van ATP in Antwerpen naar ITF’s in Griekenland: “Heel gemotiveerd om hard te werken”

Bergs van ATP in Antwerpen naar ITF’s in Griekenland: “Heel gemotiveerd om hard te werken”

Bergs van ATP in Antwerpen naar ITF’s in Griekenland: “Heel gemotiveerd om hard te werken”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Een week geleden gooide Zizou Bergs (ATP-455) nog hoge ogen op het ATP 250-toernooi van Antwerpen, deze week moet hij terug aan de bak op het ITF-circuit. “Back to reality, maar dat wist ik”, reageert hij bij Tennisplaza.

Op het sterk bezette toernooi in Griekenland won Bergs, tweede reekshoofd, vlot zijn eerste twee kwalificatierondes. In zijn derde wedstrijd verzwikte hij echter zijn rechterenkel en gaf hij noodgedwongen op bij 2-6 en 2-4. De Hongaar Fabian Marozsan (ATP-531) kreeg op die manier een plaats op de hoofdtabel cadeau.

“Ik heb waarschijnlijk mijn ligamenten verrokken. Mijn enkel zag er niet goed uit tot woensdagavond. Toen ging het op een paar uur tijd plots een stuk beter”, vertelt de Belg aan Tennisplaza. “Normaal zou ik donderdag naar huis vliegen, maar ik ga nu toch proberen om komend weekend de competitie terug te hervatten.”

Zonder scheidsrechter

En die competitie is voor Bergs opnieuw een ITF M15 in Griekenland. “Ik speel hier kwalificaties zonder scheidsrechter en met vier ballen voor één wedstrijd, dat is even wennen na Antwerpen.” (lacht)

“De toernooien zijn op dit niveau, met dank aan de coronacrisis, wel erg sterk bezet. In het begin van het jaar was ik als ATP-500 tweede reekshoofd op de hoofdtabel. Nu ben ik als ATP-455 ook tweede reekshoofd… in de kwalificaties.”

Ondanks de omstandigheden is de beloftevolle Belg vastberadener dan ooit om hard te werken. “Ik ben het echt beu om deze ranking te hebben, dus ik ben heel gemotiveerd om goed te presteren.”

Komend weekend gaat Bergs dus opnieuw aan de slag in de kwalificaties van het toernooi van Heraklion. Landgenoot Christopher Heyman (ATP-398) is dan ook van de partij. Hij staat rechtstreeks op de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws