Home » ITF » Bergs vanop geannuleerde ITF-Doha: “Nergens informatie te vinden, hele rare communicatie”

Bergs vanop geannuleerde ITF-Doha: “Nergens informatie te vinden, hele rare communicatie”

Bergs vanop geannuleerde ITF-Doha: “Nergens informatie te vinden, hele rare communicatie”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-522) was deze week actief op het ITF-toernooi van Doha (Qatar, M15). “Was”, want… “Alles werd hier plots geannuleerd, maar op een bijzonder onduidelijke manier”, vertelt hij aan Tennisplaza.

Net voor Bergs het vliegtuig richting huis nam, belden we hem op voor een reactie op het annuleren van de ITF Tour. De Belg was deze week actief in Doha op een ITF M15-toernooi en speelde er donderdag nog zijn tweede ronde. “‘s Morgens vroeg ik aan de organisatie wat het plan was. Ze zeiden me dat er gewoon gespeeld zou worden en dit ook volgende week nog”, opent Bergs zijn verhaal. “Later op de dag speel en win ik mijn wedstrijd en vertelt m’n trainer me dat het waarschijnlijk voor niets is geweest omdat het toernooi geannuleerd zou worden. De spelers die daarna moesten dubbelen, wisten niet of ze nu al dan niet de baan op zouden gaan. De toernooidirecteur kon nog niets zeggen.”

Geen officiële mededeling

“‘s Avonds in het hotel kregen mijn trainer en ik via via te horen dat het toernooi wel degelijk gecanceld werd. Meer informatie konden we nergens terugvinden, tot we ‘s avonds laat een algemene mail kregen. Die was heel onpersoonlijk en er stond geen informatie in over het toernooi in Doha.”

“Uiteindelijk hebben we besloten om terug naar huis te gaan, maar kregen we nog altijd geen officiële mededeling van de toernooidirecteur. Enkel toernooimedewerkers gaven en geven ons informatie van horen zeggen. Het was en is een hele rare communicatie.”

Uiteindelijk werd het toernooi, dat dus al begonnen was, opgeschort. Maar wat met de verzamelde punten van de gespeelde rondes? “De spelers krijgen de punten en het prijzengeld van de laatste ronde die ze bereikt hebben. In mijn geval is dat dus de kwartfinale”, legt Bergs uit.

Extra preseason

Hoe kijkt de 20-jarige tennisser aan tegen een maand zonder tennis? “Ik zie het als een extra preseason. Of ik nu een maand ga trainen? Dat is afhankelijk van wat er nog allemaal staat te gebeuren. Wie weet sluiten ze ook de clubs?”

“Ik denk niet dat er ooit al iets gelijkaardigs is gebeurd, maar waar een wil is, is een weg”, blijft de beloftevolle Belg positief.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws