Home » ATP » Bergs voorbij thuisspeler naar tweede ronde in Rosmalen

Bergs voorbij thuisspeler naar tweede ronde in Rosmalen

Bergs voorbij thuisspeler naar tweede ronde in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-81) heeft de tweede ronde bereikt op de Libéma Open (Nederland, ATP 250). Hij haalde het in twee sets van Tim Van Rijthoven (NR).

Bergs ging onderuit in de laatste kwalificatieronde van de Libéma Open maar geraakte als lucky loser toch op de hoofdtabel. De Limburger startte zijn eerste ronde tegen thuisspeler Van Rijthoven. De Nederlander won het toernooi van Rosmalen in 2022 maar kampt sindsdien met veel blessureleed.

Op maandag speelden Bergs en Rijthoven de eerste set. Onze landgenoot greep de set met 6-4 maar toen werd het duel stilgelegd door de regen.

Dinsdag begon Van Rijthoven het sterkste aan het vervolg van het duel. De Nederlander knokte zich naar een 2-0-voorsprong. Bergs won daarna vier games op rij en liet zijn voorsprong niet meer los. Bij 5-3 ging de Limburger opnieuw door de opslag van zijn tegenstander en maakte zo de partij af.

In de tweede ronde volgt een clash met het topreekshoofd Alex De Minaur (ATP-9). Bergs (ATP D-472) komt ook in actie in het dubbelspel samen met David Goffin (Geen Dubbelranking) die eerder onderuit ging in het enkeltoernooi. In de eerste ronde neemt het Belgische team het op tegen het Amerikaanse duo Evan King (ATP D-86) en Reese Stalder (ATP D-79).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws