Home » Grand Slam » Berrettini en Djokovic strijden om Wimbledon-titel

Berrettini en Djokovic strijden om Wimbledon-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De finalisten van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) zijn bekend. Zondag neemt Novak Djokovic (ATP-1) het op tegen de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-9).

Berrettini nam snelle start tegen Federer-killer Hubert Hurkacz (ATP-18). De Italiaan ging met 6-3 en 6-0 aan de leiding, maar in de derde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Hurkacz won de derde set met 6-7 (3), maar gaf zich daarna met 6-4 gewonnen.

Voor de 25-jarige Berrettini is het de eerste grandslamfinale. Hij is de eerste Italiaan die de finale op Wimbledon bereikt.

Zevende finale voor Djokovic

Djokovic kreeg aardig wat weerwerk van Denis Shapovalov (ATP-12) in de tweede halve finale. De Canadees kwam op voorsprong in de eerste set, liet knap tennis zien, maar op de beslissende momenten maakte hij te veel foutjes. Na 2 uur en 44 minuten trok Djokovic met 7-6 (3), 7-5 en 7-5 aan het langste eind.

Djokovic staat voor de zevende keer in de finale op Wimbledon en kan zijn zesde titel pakken. De Serviër kan de twintig grandslamtitels van Roger Federer (ATP-8) en Rafael Nadal (ATP-3) evenaren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS