Home » WTA » Bertens knokt zich naar titel in Seoul

Bertens knokt zich naar titel in Seoul

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kiki Bertens (WTA-12) heeft het WTA-toernooi van Seoul ($ 250 000, hardcourt) gewonnen. Het is al haar derde WTA-titel van 2018.

De Nederlandse Bertens stond in de finale in de Zuid-Koreaanse hoofdtad Seoul tegenover de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-53). In de eerste set haalde Bertens het in een tiebreak.

Tomljanovic trok in de tweede set het laken naar zich toe met 6-4. In de beslissende derde set ging de Australische verder op haar elan en kwam ze op een 2-0-voorsprong. Bertens keerde echter uitstekend terug en won zes punten op rij. De Nederlandse kon zo na 2 uur en 22 minuten juichen met de zege: 7-6, 4-6 en 6-2!

Bertens wint in Seoul al haar derde WTA-toernooi van 2018, na eerdere zeges in Charleston en Cincinnati. Door de toernooiwinst klimt ze nog één plekje naar nummer elf en komt zo dichtbij de top tien.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden