Home » Billie Jean King Cup » Billie Jean King Cup: Costoulas en Vandewinkel vechten voor wat ze waard zijn, maar komen op dag 1 net te kort tegen de VS

Billie Jean King Cup: Costoulas en Vandewinkel vechten voor wat ze waard zijn, maar komen op dag 1 net te kort tegen de VS

Billie Jean King Cup: Costoulas en Vandewinkel vechten voor wat ze waard zijn, maar komen op dag 1 net te kort tegen de VS

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Billie Jean King Cup is België er in het Amerikaanse Orlando op de eerste speeldag niet in geslaagd om een punt af te snoepen van team USA. Sofia Costoulas (WTA-279) en Hanne Vandewinkel (WTA-278) maakten het de Amerikaanse dames bijzonder lastig, maar uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag.

Driesetter tegen top 5-speelster

De 19-jarige Costoulas was op voorhand strijdvaardig: “Alle druk ligt bij hen. Wij hebben niets te verliezen. Ik zal elk punt het maximum geven en wat dat oplevert, zien we dan wel.”

En dat leverde haar zowaar de eerste set op tegen Jessica Pegula (WTA-5). Het werd 6-4.

In de tweede set toonde Pegula waarom ze in de top 5 van de wereld staat. Ze overklaste het Belgische talent met 2-6.

In de derde set bleef de Genkse voor elk punt vechten, maar het was Pegula die uiteindelijk met 3-6 het eerste punt voor haar land binnenhaalde.

(lees verder onder de post op X)

Ook Vandewinkel snoept set af

Daarna was het de beurt aan Vandewinkel, die net als Costoulas haar debuut maakt op de Billie Jean King Cup nadat andere Belgische speelsters afhaakten.

Vandewinkel speelde tegen Emma Navarro (WTA-21), die in januari Elise Mertens (WTA-30) nog versloeg in de finale van Hobart (Australië, WTA 250).

De 19-jarige Belgische begon sterk aan de wedstrijd, en haalde de eerste set met 6-4 binnen.

Ze ging verder door op haar elan, en kwam 3-1 voor. Even leek een stunt in de maak, maar de 22-jarige Navarro wipte dankzij de steun van het thuispubliek erop en erover. Ze won set twee met 4-6.

In de beslissende set waren het opnieuw de VS die aan het langste eind trokkn met 3-6.

Zo staat België 0-2 in het krijt. Om door te stoten naar de Billie Jean King Cup Finals in november, zal ons land de volgende drie wedstrijden moeten winnen. De wedstrijden zijn hier live te volgen.

Trotse Fissette: “Ze hebben fantastisch gespeeld”

Kapitein Wim Fissette was langs de ene kant ontgoocheld dat ons land vandaag geen wedstrijd kon winnen, maar was langs de andere kant ook enorm trots op de meisjes.

“Ze hebben allebei een fantastische wedstrijd gespeeld en getoond wat voor een potentieel ze hebben. Sofia en Hanne worden alleen maar beter. Dit moet hen veel motivatie en geloof geven om hierop verder te bouwen en verder te ontwikkelen. Dan ligt er zeker een mooie toekomst voor hen weggelegd.”

“Wat hun ware potentieel is, is moeilijk te voorspellen. Het belangrijkste is dat ze stappen zetten in hun ontwikkeling. Dit is sowieso een enorme boost voor hen, wat ik had gehoopt.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws