Home » ATP » Blockx klopt Bailly en knalt naar hoofdtabel European Open

Blockx klopt Bailly en knalt naar hoofdtabel European Open

Blockx klopt Bailly en knalt naar hoofdtabel European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ATP-646) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte Gilles-Arnaud Bailly (ATP-492) in twee sets.

Beide Belgische toptalenten keken in elkaar de ogen in de strijd om een ticket voor de hoofdtabel. In het vierde spelletje zette Bailly Blockx onder druk, maar die kraakte niet. Blockx wist in het volgende spelletje wel de opslag van Bailly af te snoepen. Hij hield de voorsprong vast en maakte het knap af met een ace op zijn eerste setpunt: 6-4.

Alexander Blockx - © Leo Stolck
Alexander Blockx – © Leo Stolck

Ook in de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Beide speler kregen enkele breakpunten, maar ze slaagden er lange tijd niet in om door de opslag van hun tegenstander te gaan. In het elfde spelletje kraakte Bailly en een sterk serverende Blockx maakte vervolgens de klus af op eigen opslag: 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 31 minuten.

“Super om hier in mijn stad mijn eerste ATP-hoofdtabel te bereiken”

“Gilles-Arnaud en ik komen heel erg goed overeen, dus het was niet makkelijk om tegen elkaar te spelen. Het voordeel was wel dat er sowieso een extra Belg op de hoofdtabel zou staan. Gisteren speelde ik nog iets beter dan vandaag, maar ik ben heel tevreden van mijn eerste twee matchen, het geeft echt vertrouwen. Ik had vooraf niet verwacht om hier in mijn eigen stad de hoofdtabel te halen”, vertelde Blockx.

In de eerste ronde komt onze landgenoot uit tegen het Duitse vijfde reekshoofd Yannick Hanfmann (ATP-56). “Tegen wie ik speel maakt niet uit, ik hoop dat er veel vrienden, familie en supporters komen kijken. Ik ga vooral genieten, want deze matchen op dit niveau speel ik niet elke week. Dat is wel mijn ambitie”, zei Blockx.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws