Home » ATP » Blockx met stunt tegen vijfde reekshoofd naar kwartfinale in Nottingham

Blockx met stunt tegen vijfde reekshoofd naar kwartfinale in Nottingham

Blockx met stunt tegen vijfde reekshoofd naar kwartfinale in Nottingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ATP-338) heeft de kwartfinale bereikt in Nottingham (Engeland, Challenger 75). Hij klopte het vijfde reekshoofd.

Na een zege in een thriller in de eerste ronde moest Blockx in de tweede ronde van het Challengertoernooi van Nottingham aan de bak tegen vijfde reekshoofd en naamgenoot Alexander Ritschard (ATP-183).

In een spannende eerste set kwam Blockx eerst op een break voorsprong maar Ritschard keerde terug. Blockx redde vijf setballen in de beslissende tiebreak en greep de tiebreak uiteindelijk met 11-9.

Blockx moest vroeg in de tweede set achtervolgen en kon niet meer terugkeren. Ritschard greep de tweede set met 6-4.

In de beslissende derde set toonde Blockx evenwel zijn vechtlust. Hij breakte op love bij 2-2 en behield zijn voorsprong. Onze landgenoot maakte de partij met 6-4 af. Voor de 18-jarige Blockx is het zijn tweede kwartfinale op een Challengertoernooi.

(lees verder onder de posts op X, het voormalige Twitter)

Blockx speelt in de kwartfinale tegen vierde reekshoofd Abdullah Shelbayh (ATP-188), een 20-jarig talent uit Jordanië. Joris De Loore (ATP-194) plaatste zich in Nottingham voor de tweede ronde met een zege tegen het ex-nummer veertien en speelt donderdag zijn volgende partij.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws