Home » ATP » De Loore voorbij ex-nummer 14 in Nottingham

De Loore voorbij ex-nummer 14 in Nottingham

De Loore voorbij ex-nummer 14 in Nottingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joris De Loore (ATP-194) heeft de tweede ronde bereikt in Nottingham (Engeland, Challenger 75). Hij ging voorbij ex-nummer veertien Kyle Edmund (ATP-408).

Op het Challengertoernooi van Nottingham moest De Loore in de eerste ronde aan de bak tegen thuisspeler en voormalig nummer veertien Edmund die in 2018 ook triomfeerde op de European Open. De 29-jarige Brit zakte door een blessure ver weg op de ranking maar werkt nu aan zijn remonte. Edmund won zijn laatste tien partijen en veroverde dit jaar al titels op de ITF-toernooien van Loughborough en Sunderland.

In de eerste set waren er geen breaks. De twee spelers hielden elkaar in evenwicht en een tiebreak bracht de beslissing. In de tiebreak haalde De Loore het met 7-4.

De tweede set toonde hetzelfde verloop als de openingsset. Niemand kon breaken en er kwam opnieuw een tiebreak. Deze keer was Edmund nipt de sterkste met 7-5.

De Loore slaagde er in de derde set in om als eerste een break te forceren bij 1-1. Onze landgenoot hield zijn voorsprong vast en maakte de partij af met 6-4.

In de tweede ronde volgt voor De Loore een duel met de 36-jarige Mikhail Kukushkin uit Kazakstan. Alexander Blockx (ATP-338) stuntte knap tegen het vijfde reekshoofd en staat al in de kwartfinale in Nottingham.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws