Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Bonaventure in sneltempo naar duel met Liebens

Bonaventure in sneltempo naar duel met Liebens

Bonaventure in sneltempo naar duel met Liebens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-200) heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde op de BNP Paribas Fortis Diamond Games (Premier, $ 731 000). Ze ging met 6-3 en 6-1 voorbij de Duitse Carina Witthoeft (WTA-90) en speelt nu in een mooi Belgisch duel tegen Klaartje Liebens (WTA-332).

In de eerste kwalificatieronde won Bonaventure gisterennacht tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA-150) met 6-3 en 6-2. De Luikse moest het in de tweede ronde opnieuw opnemen tegen een Duitse, het derde reekshoofd Carina Witthoeft. Dat leek een moeilijke opgave voor Bonaventure aangezien de 20-jarige beloftevolle Witthoeft meer dan honderd plaatsen hoger op de WTA-ranking staat.

De match begon gelijkopgaand tot 3-3 toen Bonaventure twee breakpunten in de brand sleepte. De Luikse benutte haar tweede breakpunt en ging daarna verder op haar elan. Ze snelde naar 5-3 en pakte bij 0-40 op de opslag van Witthoeft meteen haar eerste setpunt.

In de tweede set ging Bonaventure nog drie keer door de opslag van haar opponente. Ze moest amper één spelletje inleveren en maakte na slechts 56 minuten de match met 6-3 en 6-1 af. De 20-jarige speelster stond duidelijk met veel vertrouwen op het terrein. Ze serveerde sterk en maakte indruk met haar loopvermogen. In de derde en laatste kwalificatieronde komt er een mooi volledig Belgisch duel tussen Bonaventure en Klaartje Liebens die knap Gioia Barbieri versloeg. Daardoor komt er al zeker een vierde Belgische speelster op de hoofdtabel van de Diamond Games.

Bonaventure was achteraf in een Nederlandse reactie heel blij met haar zege: “Het is heel leuk om in Antwerpen te spelen. Ik weet nog niet tegen wie ik moet spelen want ik bekijk het match per match. Tegen Liebens? De wedstrijd tegen Liebens wordt leuk, dan gaat er zowiezo een Belgische naar de hoofdtabel.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws