Home » Geen categorie » Bonaventure verpulvert zevende reekshoofd

Bonaventure verpulvert zevende reekshoofd

Bonaventure verpulvert zevende reekshoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure heeft zich met twee vingers in de neus geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Bron ($ 10 000). Het zevende reekshoofd, de Bulgaarse Isabella Shinikova, kwam op geen enkel ogenblik in het stuk voor en kon na amper 49 minuten al terug naar de kleedkamer.

Door een blessure van Alison Van Uytvanck kreeg Ysaline Bonaventure (WTA-392) een dagje extra rust in het Franse Bron. Dat dagje meer zorgde echter niet voor concentratieverlies Bonaventure startte scherp tegen Isabella Shinikova (WTA-336) en brak meteen door de opslag van de Bulgaarse. Dat was meteen de trend van de hele match, en na 27 minuten stond de 6-3-setstand op het bord.

In de tweede set kon Shinikova, nadat ze eerst twee breakballen wegwerkte, nog net aanklampen tot 1-1, maar daar bleef het ook meteen bij. De volgende vijf spelletjes waren voor de Belgische: 6-1. En zo staat Ysa Bona in haar eerste ITF-finale van het jaar. Daarin zal ze het moeten opnemen tegen een Oekraïense: ofwel het eerste reekshoofd, Maryna Zanevska (WTA-181), ofwel het vijfde reekshoofd, Anastasiya Vasylyeva (WTA-311). Die laatste knikkerde eerder deze week nog Elyne Boeykens uit het toernooi.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws