Home » Geen categorie » Dijblessure dwingt Van Uytvanck tot W.O. in Bron

Dijblessure dwingt Van Uytvanck tot W.O. in Bron

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De verwachte kwartfinale tussen Alison Van Uytvanck (WTA-192) en Ysaline Bonaventure (WTA-392) op het ITF-toernooi van Bron (Frankrijk, $ 10 000) gaat dan toch niet door. Van Uytvanck heeft zich met een lichte dijblessure uit voorzorg teruggetrokken uit het toernooi.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de tweede ronde van Van Uytvanck leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na de wedstrijd bleek de Belgische nummer 3 last te hebben van een blessure. “Alison heeft een lichte dijblessure”, liet haar vader, René Van Uytvanck, weten aan Tennisplaza België. “We nemen geen enkel risico en geven forfait.” De Belgische kreeg enkele dagen platte rust voorgeschreven en hoopt zich alsnog te kunnen klaarstomen voor het toernooi van Amiens (Frankrijk, $ 10 000) dat volgende week begint.

De opgave van Van Uytvanck heeft ook directe gevolgen voor Bonaventure. Zij mag daardoor namelijk rechtstreeks door naar de halve finales. Daarin zal ze het opnemen tegen de Bulgaarse Isabella Shinikova (WTA-336), het zevende reekshoofd, of de Italiaanse Federica Di Sarra (WTA-410).

[alert type=”info”]UPDATE: Ondertussen heeft Alison Van Uytvanck zich ook uit voorzorg teruggetrokken uit het toernooi van Amiens.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER