Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Bonaventure vervoegt Liebens in tweede kwalificatieronde Antwerpen

Bonaventure vervoegt Liebens in tweede kwalificatieronde Antwerpen

Bonaventure vervoegt Liebens in tweede kwalificatieronde Antwerpen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-200) heeft een goede start gemaakt op het WTA-toernooi van Antwerpen, de Diamond Games (Premier, $ 731 000). In de eerste kwalificatieronde versloeg ze relatief eenvoudig de Duitse Laura Siegemund (WTA-150).

Bonaventure had eerst een wildcard voor de kwalificaties gekregen van de organisatie, maar uiteindelijk bleek ze die niet nodig te hebben. Daardoor kwam er een plaatsje vrij voor Klaartje Liebens, die die kans met beide handen greep. Voor Bonaventure wachtte er zaterdag om half twaalf ‘s nachts echter een redelijk moeilijke opdracht tegen de Duitse Siegemund, die 50 plaatsen hoger gerangschikt staat.

Het was dan ook Siegemund die het beste startte aan de partij. In de openingsfase van de eerste set zette ze Bonaventure onder druk, maar die kraakte niet. Gesteund door een handvol trouwe fans krikte Bonaventure haar niveau gevoelig op en draaide ze de rollen om. Met 6-3 zagen de supporters de 20-jarige Belgische naar een 1-0-voorsprong lopen.

Ook in de tweede set bleef Bonaventure dicteren. Ze moest nog drie breakpunten wegwerken, maar voor de rest kwam ze nooit meer in de problemen. Zelf benutte ze wel twee van haar drie breakpunten en zo zag het Sportpaleis rond kwart voor een in de nacht een tweede Belgische overwinning van de dag.

“Ik heb vannacht mijn eerste match in Antwerpen gewonnen! Een geweldige ervaring om thuis op dit veld te spelen. #Blij”

In de tweede kwalificatieronde wacht het Duitse derde reekshoofd Carina Witthoeft (WTA-90), die zich plaatste door Lara Salden (NR) uit te schakelen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws