Home » WTA » Bouzkova openhartig over haat na Roland Garros: “Ik wens het niemand toe”

Bouzkova openhartig over haat na Roland Garros: “Ik wens het niemand toe”

Bouzkova openhartig over haat na Roland Garros: “Ik wens het niemand toe”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marie Bouzkova (WTA-31) zal door sommigen de meest gehate speelster op van het moment zijn. De reden? Het incident op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) waarbij Miyu Kato (WTA D-36) en Aldila Sutjiadi (WTA D-34) gediskwalificeerd werden.

Kato raakte ongewild een ballenmeisje en ontving daardoor een waarschuwing van de scheidsrechter. Onder invloed van de tegenpartij – Bouzkova (WTA D-47) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-48) – werd het team alsnog gediskwalificeerd.

De Tsjechische Bouzkova werd tot ‘persona non grata’ verklaard en werd het mikpunt van haatreacties: “Het is nog steeds behoorlijk moeilijk voor mij, omdat ik nog nooit in een situatie ben geweest waarin ik het gevoel heb dat ik de slechte persoon ben.”

Sportsmanship Award

Hoewel de 25-jarige Tsjechische in het verleden de WTA Sportsmanship Award won, een prijs voor professioneel en respectvol gedrag, heeft het incident op de Franse gravel haar reputatie geen goed gedaan.

(Lees verder onder de tweet)

Afstand van sociale media

Bouzkova legt uit welke invloed de sociale media hebben op het verspreiden van haat. “Ik wens zoiets niemand toe. Het is moeilijk voor ons als atleten. We worden blootgesteld op sociale media en het is zo gemakkelijk om het verkeerd te interpreteren als iets viraal gaat, en daar hebben we niet veel invloed op.”

“Sinds dat moment heb ik mezelf wat gedistantieerd van sociale media, want dat is gewoon een oorlog die je niet kunt winnen. Op sociale media zal er altijd wel iemand gepest worden.”

Correcte beslissing

De Tsjechische houdt wel vol dat de uitkomst van de beruchte wedstrijd de juiste was: “Uiteindelijk was het duidelijk wat ze deed en was het in strijd met de regels. Ik heb nooit gewild dat ze gediskwalificeerd zou worden, maar dat is wat er gebeurde. Zo is het leven.”

“We gingen na de wedstrijd naar de scheidsrechter en hij vertelde ons dat de wedstrijd niet op een andere manier had kunnen eindigen, wat voor veel mensen moeilijk te accepteren is.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws