Arnaud Bovy (ATP-735) heeft niet kunnen verrassen tegen het Italiaanse achtste reekshoofd Paolo Lorenzi (ATP-118) op de European Open (Antwerpen, ATP 250). In de eerste kwalificatieronde won hij met knap tennis de eerste set maar moest daarna het onderspit delven.

Na de nederlaag van Ruben Bemelmans (ATP-204), was het de beurt aan de tweede Belg van de dag. Het 19-jarige talent Bovy kreeg een wildcard van de organisatie en moest in de kwalificaties aan de bak tegen de 37-jarige Italiaanse veteraan Lorenzi die in 2017 met nummer 33 zijn hoogste ranking bereikte.

Bovy startte uiteraard als underdog maar gaf zich niet zomaar gewonnen. Met vechtlust, loopvermogen en knappe slagen toonde hij zijn talent. Zo trakteerde Bovy het publiek op mooie dropshots en sublieme forehandwinners. Bij 4-4 ging Lorenzi door Bovy’s opslag maar de jonge Belg brak meteen terug. In de beslissende tiebreak verbaasde Bovy en pakte de eerste set met 7-5.

Sterk serverende Lorenzi

De tweede set bracht een ander verhaal. Lorenzi begon beter te serveren en Bovy maakte meer fouten. Lorenzo liep in sneltempo uit tot 5-0. Daarna kon Bovy de eer nog redden met één spelletje en kwam de Italiaan langszij met 6-1.

In de derde set verloor Bovy meteen zijn eerste opslagsgame maar daarna hield hij knap stand. Het 19-jarige talent geraakte echter niet meer door het pantser van de sterk serverende Lorenzi. Na 2 uur en 13 minuten maakte Lorenzi de partij met 6-4 af. Hij speelt zijn tweede ronde tegen de Fransman Grégoire Barrère (ATP-80), het tweede reekshoofd in de kwalificaties.

Tickets

Wil je graag tickets voor de European Open? Doe mee aan onze wedstrijd om tickets voor woensdag te winnen! Of klik hier om voor de andere dagen tickets te bemachtigen!

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.