Home » ATP » Bpost zet Goffin in de bloemetjes met eigen postzegel

Bpost zet Goffin in de bloemetjes met eigen postzegel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Koning Filip en Kuifje gingen hem al voor, maar nu krijgt ook David Goffin (ATP-13) zijn eigen postzegel. “Bpost wil onze nationale tennisheld op die manier huldigen om zijn uitzonderlijke bijdrage aan de Belgische sport”, zo klinkt het in een reactie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“David is een nationale held en niet alleen in tenniskringen”, stelt bpost. “Zijn prestaties zijn al jaar en dag uniek in het Belgische mannentennis en dat verdient alle lof en wat ons betreft dus ook een eigen postzegel.”

Verloofde

Achter elke man staat een sterke vrouw, zeker in 2021. Dat beseft men ook bij bpost, waar men aanvankelijk ook Goffin’s verloofde Stéphanie Tuccitto mee wilde afbeelden op de zegel. “We hebben dit indertijd gedaan met Kuifje en Bobbie, maar helaas viel Stéphanie net buiten het kader”, klinkt het. “We hebben maar een beperkte ruimte op onze zegels. Een mens is geen hond en op een bepaald moment moet je keuzes maken.”

De bewuste postzegel kost 1 euro en is vanaf binnenkort in alle postkantoren in België verkrijgbaar. Hieronder kan je alvast het ontwerp bewonderen.

Postzegel David Goffin - © Ultimate Tennis Showdown en Tennisplaza
Postzegel David Goffin – © bpost

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS