Home » Brussels Open » Brussels Open: Dag 5 round up

Brussels Open: Dag 5 round up

Brussels Open: Dag 5 round up

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eindelijk een dag zonder regen! En dat kwam de organisatie van de Brussels Open goed uit. Een overvol schema werd bijna volledig afgewerkt, en ook de drie Belgen van de hoofdtabel kwamen eindelijk in actie, weliswaar met wisselende successen.

Van deze ochtend half zeven waren ze in Brussel in de weer om alle courts klaar te krijgen zodat de eerste wedstrijden om 10.00 uur zouden kunnen beginnen. En dat lukte. En al dreigde de lucht soms gevaarlijk, toch bleef het de hele dag droog. Heel wat actie dus, dus ook heel wat te vertellen in deze round up van dag vijf.

Zoals u wellicht ondertussen al wel weet, overleefden Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck de eerste ronde niet. Kirsten Flipkens hield de Belgische eer hoog en mepte zich wel naar de tweede ronde. De grootste verrassing van de dag was misschien wel Kaia Kanepi. De Estse klopte eerst derde reekshoofd Cibulkova en won daarna ook haar tweed ronde tegen Cepelova. Het was trouwens sowieso geen goede dag voor de reekshoofden. Het eerste reekshoofd en wildcard Caroline Wozniacki ging kansloos onderuit tegen Jie Zheng. Ook zesde reekshoofd Goerges kon zich niet plaatsen voor de kwartfinales. In haar tweede ronde moest ze de handdoek in de ring gooien tegen Oprandi. Tot slot hangt ook het lot van tweede reekshoofd Vinci aan een zijden draadje. Nadat zij de eerste set won, maar de tweede verloor tegen Van Uytvanck-killer Putintseva, werd de wedstrijd vanwege de duisternis stilgelegd. Stephens [4], Peng [8] en Lepchenko [7] wisten zich wel te plaatsen voor de kwartfinales.

Nog andere dingen die u zeker moet weten:
– Door de vroege uitschakeling van eerste reekshoofd Caroline Wozniacki zal de Brussels Open voor het eerst in haar geschiedenis niet gewonnen worden door de best geplaatste in de tabel. Maar wie doet het dan wel? Hallo, Flipkens?
– Woensdag trad Wickmayer ook voor het eerst aan in de kledij van haar nieuwe sponsor. Geen Erke-blauw meer, maar Athletics-roze. Wickmayer hielp de kledinglijn van United Brands, waarbij elk stuk door haar gesigneerd is, mee ontwerpen, maar dat bracht haar woensdag blijkbaar geen geluk. Een impressie van de kledinglijn:

Dingen om morgen hard (of net iets minder hard) naar uit te kijken:

– Twee wedstrijden van de tweede ronde werden vandaag niet afgewerkt. Vinci moet morgen nog in een derde set aan de bak en Flipkens moet zelfs nog aan haar partij beginnen.
– Flipkens komt morgen misschien zelfs wel drie keer in actie. Wanneer ze morgenochtend haar tweede ronde winnend afsluit, komt ze later op de dag zowel nog in actie in het enkel- als het dubbelspel. De Belgische heeft al laten weten het dubbelspel dan zeker niet te laten schieten, en in dat geval dus drie wedstrijden te spelen.
– Andere interessante match-ups zijn Stephens – Peng en Lepchenko – Kanepi.
– En het best van al is, ook morgen gaan we weer volledig live en brengen we verslag uit over hoe Flipper het in Brussel doet!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws