Home » Ethias Trophy » Cagnina en Gigounon kloppen Authom en Bemelmans

Cagnina en Gigounon kloppen Authom en Bemelmans

Cagnina en Gigounon kloppen Authom en Bemelmans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina en Germain Gigounon hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500). In een spannend Belgisch duel versloegen ze Maxime Authom en Ruben Bemelmans.

De twee Belgische duo’s hadden van de organisatie een wildcard gekregen voor het dubbelspel en vochten in de eerste ronde een volledig Belgisch duel uit. Op Court 1 begonnen Cagnina (foto) en Gigounon het sterkste aan de match en pakten ze de eerste set met 7-5. De tweede set draaide uit op een tiebreak en daarin haalden Authom en Bemelmans het met 7-3.

In de beslissende derde set trokken Cagnina en Gigounon opnieuw aan het langste eind. De Waalse spelers haalden het met 10-5 van Authom en Bemelmans. In de kwartfinale spelen ze waarschijnlijk tegen de Nederlander Jesse Huta Galung en de Australiër Michael Venus, die als derde reekshoofd geplaatst zijn in Bergen. Hutta Galung en Venus moeten nog wel spelen tegen de Britse broers Ken en Neal Skupski. Je kan het Belgische duel tussen Cagnina en Gigounon en Authom en Bemelmans hieronder ook herbekijken.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws