Home » Ethias Trophy » Cagnina redt het niet in Bergen

Cagnina redt het niet in Bergen

Cagnina redt het niet in Bergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Cagnina (ATP-328) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op de Ethias Trophy (€106 500+H) in Bergen. De 20-jarige Belg, die een wildcard kreeg van de organisatie, verloor van het zevende reekshoofd Andread Haider-Maurer.

Voor Cagnina was het de eerste deelname aan een Challengertoernooi. Hij hield aardig stand in de eerste set, maar kreeg geen kans om door de opslag van zijn tegenstrever te gaan. De Oostenrijker had aan één breakpunt voldoende om de openingsset met 6-3 binnen te halen. In set twee kreeg Cagnina wel enkele kansen, maar opnieuw was Haider-Maurer de betere op de beslissende momenten. Na ruim één uur moest Cagnina het hoofd buigen met 6-3 6-4.

Cagnina komt wel nog in actie in het dubbelspel aan de zijde van Germain Gigounon, zij treffen Maxime Authom en Ruben Bemelmans in een Belgisch duel in de eerste ronde. In het enkelspel kleurt dinsdag bijna volledig Belgisch, Ruben Bemelmans (ATP-177) moet als eerste aan de bak tegen de iets hoger geplaatste Roemeen Adrian Ungur (ATP-150). Daarna speelt Kimmer Coppejans (ATP-192) tegen kwalificatiespeler Yann Marti (ATP-214) uit Zwitserland.

Ook ‘s avonds staan twee topaffiches op het programma : topfavoriet David Goffin (ATP-31) treft “lucky loser” Jesse Huta Galung (ATP-187) uit Nederland, en Steve Darcis (ATP-355) wacht een zware opgave tegen vijfde reekshoofd Dudi Sela (ATP-355) uit Israël.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws