Home » Davis Cup » Canada door diskwalificatie uit de Davis Cup

Canada door diskwalificatie uit de Davis Cup

Canada door diskwalificatie uit de Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste ronde van de Davis Cup heeft Groot-Brittannië zich ten koste van Canada kunnen plaatsen voor de kwartfinale van de Davis Cup. Het vijfde duel moest de beslissing brengen maar eindigde voor Canada met een valse noot. 

In het Canadese Ottawa speelden Vasek Pospisil (ATP-131) samen met het 17-jarige talent Denis Shapovalov (ATP-251) hun enkel partijen tegen Kyle Edmund (ATP-53) en Daniel Evans (ATP-47). Die laatste maakte vorige week nog een goede beurt door onder meer Marin Cilic (ATP-7) te verslaan op de Australian Open. Beide teams konden dus geen aanspraak maken op hun topspelers Milos Raonic (ATP-4) en Andy Murray (ATP-1).

Beslissend duel

Na twee dagen stond het 2-1 in het voordeel van Groot-Brittannië die zaterdag het dubbelspel naar zich toe kon trekken. Pospisil kon in vier sets winnen van Evans en de druk lag bij Edmund en Shapovalov om het beslissende punt binnen te halen. Niet tevreden met zijn niveau sloeg de jonge Canadees bij een 3-6, 4-6, 1-2 achterstand een bal gefrustreerd weg. Helaas zat de stoelscheidsrechter in de weg en kreeg de bal recht in het gezicht. De scheidsrechter moest verzorgd worden aan zijn linker oog. Dit leidde tot de diskwalificatie van Canada en ging de overwinning dus naar Groot-Brittannië.

(null)

(null)

Steunbetuigingen

Shapovalov reageerde na de match op het voorval:

“Ik wil me graag excuseren ten opzichte van de ITF-officials […]. Ik kwam terug en sprak met de [scheidsrechter] achteraf en excuseerde me rechtstreeks bij hem. Gelukkig was hij ok, maar natuurlijk was dit onacceptabel van mij.”

“Om eerlijk te zijn, ik voel met ongelooflijk beschaamd. Ik voel me slecht om mijn team in de steek te laten, mijn land in de steek te laten, door te doen wat ik nooit wilde doen.”

De Canadese kapitein Martin Laurendeau was eveneens opgelucht dat de schade al bij al bleek mee te vallen.

“Er zijn altijd lessen te trekken, zowel uit goede momenten als uit de slechtste. Als hij mee wil op het hoogste niveau, moet hij mentaal sterk zijn ten alle kosten en onder elke omstandigheid. Je emoties onder controle houden is de belangrijkste factor in deze sport.”

Ook op Twitter kon Shapovalov op steun rekenen.

koen

koen

Meer nieuws