Home » WTA » Cincinnati: Williams blijft sukkelen en verliest nu ook van Sakkari

Cincinnati: Williams blijft sukkelen en verliest nu ook van Sakkari

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (WTA-9) lijkt maar niet in haar spel te komen. Ook op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, Premier) liep het mis. De Amerikaanse verloor dinsdagnacht van de Griekse Maria Sakkari (WTA-21).

Williams ploeterde zich eerder al met veel moeite door het toernooi van Lexington (Verenigde Staten, International). Ze won twee driesetters alvorens in de kwartfinale in drie sets onderuit te gaan.

In New York haalt ze nu de kwartfinale zelfs niet. Na een moeizame start tegen Arantxa Rus (WTA-72) in de tweede ronde (Williams was vrijgesteld in haar eerste ronde), gaf ze in ronde drie de overwinning uit handen tegen een sterke Sakkari.

Geen vuiltje

In het begin van de wedstrijd was er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor de Amerikaanse: ze won de eerste set met 7-5.

Set twee begon veelbelovend voor Sakkari die uitliep tot 3-1, maar Williams schakelde plots een versnelling hoger, won vier games op rij en mocht even later bij 5-3 serveren voor de wedstrijd. Dat lukte niet en de Griekse sleepte zowaar nog een tiebreak uit de brand die ze nog won ook: 7-5.

De derde set trok Sakkari, die op zich zeker geen perfecte wedstrijd speelde, helemaal naar zich toe: 6-1 en exit Williams.

Rolmodel

De Griekse was na afloop van de grootste overwinning van haar carrière (tot dusver) uiteraard door het dolle heen. “Ik besef het niet goed, dit is een droom die uitkomt. Ik ben blij want zij was een rolmodel voor mij toen ik opgroeide”, aldus de 25-jarige.

“Wat Serena heeft bereikt, is enorm. Deze overwinning voelt dus erg goed. Ik ben trots op mezelf dat ik mijzelf terug in de wedstrijd heb kunnen spelen door mijn vechtersmentaliteit.”

In de kwartfinale wacht Sakkari de Britse Flipper-killer Johanna Konta (WTA-15).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS