Home » Padel » Circus Brussels Padel Open: Belgen zijn uitgeschakeld, wereldtop gaat door

Circus Brussels Padel Open: Belgen zijn uitgeschakeld, wereldtop gaat door

Circus Brussels Padel Open: Belgen zijn uitgeschakeld, wereldtop gaat door

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Gare Maritime op de site van Tour & Taxis wordt deze week de tweede editie van de Circus Brussels Padel Open georganiseerd. Onze Belgen zijn jammer genoeg uitgeschakeld.

Mannen

Woensdag was het Belgian Day. Het Belgisch duo Maxime Deloyer (PWT 147) en Clément Geens (PWT 245) kreeg meteen de topreekshoofden Arturo Coello (PWT 4) en Agustin Tapia (PWT 3) voorgeschoteld. Deloyer en Geens vochten voor wat ze waard waren, maar de Spaans-Argentijnse tandem was te sterk. Het werd 1-6 en 2-6 in het bijzijn van 5000 fans.

Normaal gezien waren onze Belgen, die een wildcard hadden gekregen van de organisatie, uitgekomen tegen de Spanjaarden Juan Lebron en Alejandro Galan (beiden PWT 1). Echter, vanwege een blessure haakte Lebron af. Zo kunnen ze hun titel van vorig jaar niet verdedigen.

Geens blikte nuchter terug op de wedstrijd: “Voor de wedstrijd waren we een beetje gestresseerd. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Het verschil met de wereldtop is wel nog groot, maar we doen het stap per stap”.

Ook Deloyer, die probeert om als eerste Belg ooit de top 100 binnen te dringen, was tevreden: “Dit toernooi is voor ons het belangrijkste als Belgen. We hebben toch enkele kansen gehad.”

Jérôme Peeters en François Azzola, eveneens wildcardspelers, verloren ook in de eerste ronde.

(lees verder onder de Instagramposts)

Vrouwen

Bij de vrouwen was het vooral uitkijken naar Helena Wyckaert (PWT 93) en An-Sophie Mestach (PWT 197). De dames kregen ook een wildcard voor het toernooi. Zij verloren in de eerste ronde tegen de Spaanse Patricia Llaguno (PWT 11) en Victoria Iglesias (PWT 10).

(lees verder onder de Instagramposts)

Resterend programma

Vrijdag worden de kwartfinales afgewerkt. Zaterdag mag het publiek zich opmaken voor de halve finales en om 15 uur worden de Celebrities Games gespeeld. Daarin zijn onder meer Gilles Van Bouwel en Elke Clijsters van de partij. Zondag vanaf 14 uur vinden de finales plaats.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws