Home » Geen categorie » Geens blijft scoren in Mexico

Geens blijft scoren in Mexico

Geens blijft scoren in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens blijft het goed doen op het laatste toernooi van 2012: de Abierto Juvenil Mexicano. De Belg plaatste zich zowel in het enkel- als in het dubbelspel voor de volgende ronde van dit juniorentoernooi.

Clément Geens, met zijn 70ste plaats op de juniorenranking aangeduid als vierde reekshoofd in Mexico, moest het in de tweede ronde van het enkelspel opnemen tegen de Braziliaan Joao Walendowsky (ITF-163). De Braziliaan staat meer dan honderd plaatsen lager gerangschikt dan Geens, en zou op papier dus geen problemen mogen opleveren voor de jonge Belg. En dat bleek ook op het veld. Walendowsky kwam zelden in het stuk voor en het was steeds Geens die de wet dicteerde. Met tweemaal 6-2 plaatste hij zich eenvoudig voor de derde ronde. Daarin neemt de jonge belofte het op tegen Dennis Uspensky (ITF-352). Het wordt de eerste ontmoeting voor beide jongens.

En ook in het dubbelspel – aan de zijde van Simon Stevens – gaat het Clément Geens voor de wind. Waar ze het eerder deze week nog moeilijk hadden tegen Agarwal en Jao, ondervonden ze niet al te veel moeilijkheden in hun tweede ronde-partij tegen een Amerikaans koppel. A. J. Catanzariti en Julian Zlobinsky waren in het algemeen iets te zwak om het Belgische duo in gevaar te brengen. Uiteindelijk werd 6-2 en 6-3 het resultaat waarmee Geens en Stevens zich plaatsten voor de kwartfinales. Daarin wachten de eerste reekshoofden Nikola Milojevic en Frederico Ferreira Silva hun op.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws