Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Clijsters blij met deelnemersveld op Diamond Games

Clijsters blij met deelnemersveld op Diamond Games

Clijsters blij met deelnemersveld op Diamond Games

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zaterdag 7 februari start het nieuwe Belgische WTA-toernooi, de BNP Paribas Fortis Diamond Games, in het Antwerpse Sportpaleis. Toernooidirectrice Kim Clijsters heeft vandaag nog een laatste persconferentie gegeven voor de start van het toernooi.

Sterk deelnemersveld

Clijsters liet weten dat ze heel blij was met het sterk bezette deelnemersveld. De laagst gerangschikte speelster op de hoofdtabel staat op de 60e plaats van de wereldranglijst.

Clijsters is tevens opgetogen met de vier reekshoofden. Eugenie Bouchard (WTA-7) is een 20-jarige Canadese die heel professioneel en gedreven is. Tegen de Duitse Angelique Kerber (WTA-10) speelde Clijsters haar laatste wedstrijd op Wimbledon, in 2012. Andrea Petkovic (WTA-12) is een speelster die al veel tegenslagen kende, maar zij heeft haar weg naar de top teruggevonden. Lucie Safarova (WTA-15) heeft in haar carrière al verschillende toppers geklopt en kan terugvallen op haar ervaring.

Er zijn ook contacten geweest met Serena Williams (WTA-1). Het was echter al snel duidelijk dat zij moeilijk naar Antwerpen te halen was. Zij won vorige week de Australian Open en speelt momenteel in Argentinië voor het Amerikaanse Fed Cup-team.

Belgen

Een belangrijke reden om opnieuw een WTA-toernooi naar België te halen, was om de jongere Belgische generatie terug een kans te geven. Zo krijgen zij de gelegenheid om in het begin van het seizoen al wat punten te verzamelen.

Vanavond werd er ook geloot voor het kwalificatietoernooi. An-Sophie Mestach (WTA-105), Ysaline Bonaventure (WTA-200), Elise Mertens (WTA-212) en Klaartje Liebens (WTA-332) zijn de vier Belgen in de kwalificaties. Zij komen morgen alle vier in actie voor de eerste ronde. Zesde reekshoofd Mestach neemt het op tegen de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA-144). Nadien speelt Mertens tegen Nadia Kichenok (WTA-205) uit Oekraïne. Hierna volgt de wedstrijd tussen Liebens en de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-158). Bonaventure neemt het in de laatste wedstrijd van de dag op tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA-150).

Zondag 8 februari wordt er geloot voor de hoofdtabel. Kirsten Flipkens (WTA-59) is rechtstreeks geplaatst, Yanina Wickmayer (WTA-66) en Alison Van Uytvanck (WTA-102) kregen een wildcard van de organisatie.

Tickets

Clijsters gaf ook aan dat er al 30 000 tickets verkocht zijn. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar en elke 100e ticketkoper maakt kans op een diamantje ter waarde van 140 euro.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws