Home » Grand Slam » Clijsters na snelle nederlaag op US Open: “Ik weet nog niet of ik Roland Garros zal spelen”

Clijsters na snelle nederlaag op US Open: “Ik weet nog niet of ik Roland Garros zal spelen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters (NG) kon sinds haar comeback nog steeds geen officiële wedstrijd winnen. De Belgische verloor dinsdagnacht ook in de eerste ronde van de US Open.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Dit was met voorsprong de beste van mijn drie officiële wedstrijden”, bleef Clijsters na afloop positief. “Ik speelde agressief, serveerde goed en heb geprobeerd om haar uit haar spel te halen. Ik kwam nog voor in die derde set en heb toch nog wat kansen gehad.”

De Belgische is niet van plan haar hoofd te laten hangen. “Het is heel hard werken en nederlagen horen er nu eenmaal bij”, zo klinkt het. “Ik ga nu op een meer volwassen manier om met nederlagen dan tien jaar geleden. Ik kan dit wel plaatsen. Alexandrova is een heel goede speelster en we hebben mooi tennis getoond. Ik voel al langer dat ik een goed niveau kan halen en dat is het belangrijkste. Ik voel dat ik het nog kan, dat is ook de reden waarom ik terug ben begonnen. Het is natuurlijk jammer dat je dan verliest, maar ik voel dat ik stappen in de goede richting zet en uiteindelijk heb ik wel genoten van de US Open.”

Wat Clijsters tennis gewijs het moeilijkste vindt aan haar comeback? “Ik wil ritme opdoen. Op de World TeamTennis heb ik gemerkt dat het echt wel goed en nodig is om verschillende wedstrijden na elkaar te spelen.”

Roland Garros

Clijsters verhuisde eind juni naar de Verenigde Staten, reist ze binnenkort terug naar Europa voor Roland Garros? “Dat weet ik nog niet, het is een rare periode geweest. Ik heb mijn gezin en kinderen ook langer dan gedacht moeten missen en kijk er naar uit om wat tijd thuis door te brengen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS