Home » WTA » Clijsters stopt definitief met tennissen: “Ik heb geen spijt, de passie voor tennis zal altijd blijven”

Clijsters stopt definitief met tennissen: “Ik heb geen spijt, de passie voor tennis zal altijd blijven”

Clijsters stopt definitief met tennissen: “Ik heb geen spijt, de passie voor tennis zal altijd blijven”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 38-jarige Kim Clijsters heeft via Instagram en in een interview met de WTA aangekondigd dat ze “geen officiële toernooien meer zal spelen”. Zo komt er een definitief einde aan de Kimback die twee jaar geleden groots werd aangekondigd, maar nooit echt succes oogstte.

“Ik wil iedereen bedanken die mij de voorbije twee jaar heeft gesteund en kan niet wachten welke nieuwe avonturen ik op mijn pad zal tegenkomen”, schrijft Clijsters op Instagram.

(lees verder onder de Instagrampost)

Gezin prioriteit

Clijsters speelde haar laatste officiële wedstrijd op 7 oktober 2021. In de eerste ronde van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1 000) ging ze toen onderuit tegen Katerina Siniakova (WTA-45).

“Het speelde al een tijdje in mijn gedachten”, geeft Clijsters toe. “Ik hou er nog steeds van om tegen een bal te slaan. Drie à vier dagen per week trainen was genoeg om mijn ritme onder controle te houden, maar zeker niet goed genoeg om toernooien te spelen. Ik kan ook geen wekenlang van huis wegblijven in dit stadium van mijn gezinsleven.”

Geen succes, maar ook geen spijt

Op 12 september 2019 verraste de Limburgse vriend en vijand door haar tweede comeback aan te kondigen, de befaamde Kimback. Naast COVID-19 strooide ook enkele blessures roet in het eten. Zo werkte Clijsters uiteindelijk slechts vijf officiële wedstrijden af. Blamages werden het niet, maar winnen lukte geen enkele keer.

“Spijt heb ik niet. Ik ben koppig geweest en heb volhard. Ik ben trots dat ik op het einde van mijn carrière kan zeggen dat ik alles heb gegeven. Ik ben altijd toegewijd geweest en vanaf het moment dat ik op de baan stapte, heb ik mijn best gedaan.”

(lees verder onder de foto)

Kim Clijsters - © World TeamTennis
Kim Clijsters – © World TeamTennis

“Mijn passie voor tennis zal altijd blijven, wat er ook gebeurt. Ik heb de behoefte om iets terug te geven aan de sport die mij zoveel heeft geboden. Ik kijk dan ook erg uit wat de toekomst mij zal brengen”, besluit Clijsters.

Onwaarschijnlijk palmares

Clijsters kan op haar 38e terugblikken op een onwaarschijnlijke carrière. Op haar palmares prijken zes grandslamtitels, waarvan vier in het enkelspel en 20 weken lang was zij nummer 1 van de wereld in het enkelspel. In het dubbelspel was de Belgische vier weken de beste tennisster ter wereld.

Op 13 februari 2020 wacht de Belgian Club Dubai Clijsters op in de luchthaven van Dubai (waar ze haar officiële comeback maakt)

In augustus 2020 wint Clijsters met New York Empire het World TeamTennis exhibitietoernooi

Clijsters laatste wedstrijd op 7 oktober 2021 in Indian Wells

Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography
Kim Clijsters – © Jimmie48 Tennis Photography

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws