Home » ATP » Collega-tennisster haalt uit naar Djokovic: “Het is makkelijk praten als je 132 miljoen euro hebt verdiend”

Collega-tennisster haalt uit naar Djokovic: “Het is makkelijk praten als je 132 miljoen euro hebt verdiend”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic krijgt de wind van voren nadat hij eerder aankondigde er niet veel voor te voelen om in augustus naar New York af te reizen voor de US Open.

De 26-jarige Amerikaanse Danielle Collins, momenteel het nummer 51 van de wereld, is kwaad op de Serviër en uitte haar ongenoegen op sociale media.

“Je uitlatingen staan in schril contrast met wat je eerder zei over het doneren van geld van spelers in de top 100 aan spelers buiten de top 250”, opent de Amerikaanse. “Sinds februari heeft niemand de kans gekregen om geld te verdienen. De organisatie van de US Open doet er nu alles aan om haar evenement te kunnen laten plaatsvinden met de nodige maatregelen zodat alle spelers zich veilig kunnen voelen. Dit biedt ons een prachtige opportuniteit om terug iets te verdienen, maar de beste speler ter wereld zegt dat hij het te moeilijk vindt omdat hij maar één persoon uit zijn entourage mee mag pakken.”

Danielle Collins - © si.robi (Flickr)
Danielle Collins – © si.robi (Flickr)

Steun

“Als het veilig is om te spelen en de USTA, WTA en ATP doen er alles aan om de gezondheid van de spelers prioriteit te geven, dan vind ik dat de we dat moeten steunen. Het is gemakkelijk om te zeggen wat anderen moeten doen met hun geld als je bijna 132 hebt verdiend in je carrière. Wij (bijna alle tennissers) die niet reizen met een entourage moeten terug aan het werk. Het zou fijn zijn als de beste speler ter wereld deze opportuniteit steunt en het niet verpest voor andere spelers en de fans.”

Drie scenario’s

Sinds woensdag liggen er drie scenario’s op tafel voor de US Open. Volgende week valt de beslissing.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS