Home » Geen categorie » Colson wint Belgisch onderonsje in Luxemburg

Colson wint Belgisch onderonsje in Luxemburg

Colson wint Belgisch onderonsje in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het Luxemburgse Schifflange speelden twee landgenoten vandaag de kwartfinale van de Luxembourg Outdoor Junior Open 2016 (Grade 4). Tibo Colson (ITF-785) en Gauthier Onclin (ITF-1014) mochten een Belgisch duel uitvechten.

Zowel Colson als Onclin kunnen op een mooi parcours terugblikken. Onclin kon in de eerste ronde profiteren van de opgave van zevende reekshoofd Jonas Erdmann (ITF-589) en kende in de tweede ronde weinig problemen met een Duitse kwalificatiespeler. 

Colson, die in drie kwalificatiewedstrijden slechts acht spelletjes liet liggen, rekende in de eerste ronde af met de Nieuw-Zeelander Thomas Guy (ITF-676). Stijn Slump (ITF-407), derde reekshoofd was een grotere uitdaging voor Colson, maar ook deze bracht hij tot een goed einde.

In de kwartfinale kwamen Onclin en Colson zodoende tegenover elkaar te staan. Colson toonde zich duidelijk sterker en besloot niet al te veel energie te verspillen. Met tweemaal 6-2 verzekerde hij zich van een plaats in de halve finale, die amper enkele uren later reeds geprogrammeerd stond.

In die halve finale kwam Colson uit tegen de Nederlander Daniel De Jonge (ITF-1444), die in de tweede ronde Guillaume Dermiens (ITF-1279) naar huis speelde. De Jonge won de eerste set met 6-3, Colson bracht de bordjes in evenwicht met 7-6, in de tiebreak gunde hij zijn tegenstander bovendien slechts twee punten. In de derde en beslissende set nam Colson meteen de bovenhand, met 6-1 plaatste hij zich voor de finale.

Daarin neemt hij het morgen op tegen vierde reekshoofd, Anton Matusevich (ITF-341) uit Groot-Brittannië. Na een korte rustperiode speelt Colson ook de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van Frederic Jacobs (ITF-562) neemt hij het op tegen diezelfde Matusevich en Joel Javier Alt (ITF-791).

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws