Home » Nieuws » Controverse over deelname van Mannarino en Bautista Agut aan Russisch toernooi

Controverse over deelname van Mannarino en Bautista Agut aan Russisch toernooi

Controverse over deelname van Mannarino en Bautista Agut aan Russisch toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Oekraïense speelster Lesia Tsurenko (WTA-33) heeft kritiek geuit op haar collega-spelers Adrian Mannarino (ATP-19) en Roberto Bautista Agut (ATP-72) omdat ze deelnamen aan een toernooi in Rusland.

Vorige maand, van 1 tot 3 december 2023, was er een driedaags exhibitietoernooi in Sint-Petersburg in Rusland, gesponsord door het Russische staatsbedrijf Gazprom. De Fransman Mannarino en de Spanjaard Bautista Agut namen deel aan het toernooi.

De Oekraïense tennisster Tsurenko zegt aan Inews dat ze geen respect meer heeft voor spelers die deelnamen aan het toernooi in Rusland: “Volgens mij moeten spelers, zeker van Europa, niet deelnemen aan propaganda van de tennisfederatie van een agressor. En ik denk niet dat ze moeten zorgen voor promotie van de grootste sponsor van de oorlog.”

“Ik stuurde berichten naar mensen dat ze het bedrijf promoten dat het bombarderen van mijn land sponsort. Het is heel pijnlijk voor mij.”

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Mannarino en Bautista Agut verdedigden bij Inews hun beslissing om in Rusland te spelen. De Fransman zei dat het evenement “geen politieke steun” betekende en dat hij gewoon zijn job deed. Bautista Agut verklaarde dat hij zoveel mogelijk wilde spelen omdat hij lang geblesseerd was in 2023 en daarom deelnam aan het toernooi.

(lees verder onder bericht van X, het voormalige Twitter)

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne in 2022, zijn er geen ATP- en WTA-toernooien meer in Rusland. Russische en Wit-Russische spelers kunnen enkel als neutrale spelers deelnemen aan toernooien en Rusland en Wit-Rusland zijn uitgesloten van teamcompetities.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws