Home » Nieuws » Rusland en Wit-Rusland uitgesloten van Davis Cup en Billy Jean King Cup

Rusland en Wit-Rusland uitgesloten van Davis Cup en Billy Jean King Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rusland en Wit-Rusland mogen niet meer deelnemen aan de Davis Cup en de Billie Jean King Cup. Tennissers kunnen als neutrale spelers nog wel aantreden in toernooien.

Een dag nadat de Oekraïense speelster Elina Svitolina (WTA-15) opriep tot actie van de ATP, WTA en ITF, hebben de internationale tennisorganisaties een aantal beslissingen genomen.

De organisaties verbieden Rusland en Wit-Rusland om te spelen in de Davis Cup en de Billie Jean King Cup. Spelers kunnen zonder de Russische vlag nog wel deelnemen aan toernooien. Tenslotte schorsen de ATP, WTA en ITF alle toernooien in Rusland en Wit-Rusland. Daardoor kan het gecombineerde ATP- en WTA-toernooi in Moskou in oktober niet doorgaan.

(lees verder onder de tweets)

De drie organisaties maken de beslissing bekend in een gemeenschappelijk bericht: “De internationale tennisorganisaties is verenigd in de veroordeling van Russische acties. In de hele tennisgemeenschap is er veel verbazing, verdriet en pijn na de Russische invasie van Oekraïne.”

“Onze gedachten zijn bij de Oekraïners en we loven de vele tennisspelers die zich uitgesproken hebben tegen deze daad van agressie. We herhalen hun oproep om het geweld te stoppen en om vrede terug te keren.”

“De veiligheid van de tennisgemeenschap is onze grootste collectieve prioriteit. De specifieke focus van de WTA en ATP in de afgelopen dagen was het contacteren van (ex-) spelers en andere leden van de tennisgemeenschap uit Oekraïne en buurlanden om hun veiligheid te controleren en hen hulp te bieden.”

(lees verder onder de tweet)

In 2021 won Rusland nog zowel de Davis Cup als de Billie Jean King Cup. Svitolina zal als topreekshoofd spelen in Monterrey en treedt in de eerste ronde aan tegen de Russin Anastasia Potapova (WTA-115).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS