Home » Geen categorie » Coppejans heeft eerste toernooizege beet

Coppejans heeft eerste toernooizege beet

Coppejans heeft eerste toernooizege beet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het tweede Belgische future-toernooi van 2013, en ook al meteen de tweede Belgische finalist. Vorige week greep Julien Cagnina nog net naast de titel in Brussel, maar deze week is het dankzij een sterke Kimmer Coppejans dan toch raak voor België.

Nadat Kimmer Coppejans (ATP-560) zesde reekshoofd Alexandre Folie (ATP-486) vrijdag in drie sets uitschakelde (2-6, 6-3 en 6-1), stond hij zaterdag oog in oog met het eerste reekshoofd, de Nederlander Boy Westerhof (ATP-235). Voor Westerhof en Coppejans was het de eerste onderlinge ontmoeting, en in de eerste set tastten beide spelers elkaar dan ook onderzoekend af. Bij 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen, en daarin was de Belg net een tikkeltje sterker: 7-4.

Kimmer Coppejans was nu helemaal gelanceerd en Boy Westerhof wist niet meer van welk hout pijlen maken. Coppejans keek niet meer achterom en even later kon hij dan ook juichen: 6-1.

In het dubbelspel was er geen Belgisch succes. Het Australische duo Banes-Van Perzeel schakelde in elke ronde minstens een Belg uit, en ook in de finale waren ze met tweemaal 4-6 te sterk voor het duo Barbosa-Paquot.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws