Home » Grand Slam » US Open » Coppejans mist hoofdtabel US Open

Coppejans mist hoofdtabel US Open

Coppejans mist hoofdtabel US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-104) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op de US Open. In de beslissende kwalificatieronde moest hij in drie sets het onderspit delven tegen de ervaren Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-131).

Coppejans, het zevende reekshoofd in de kwalificaties, ging in de tweede kwalificatieronde nog vlot voorbij de Amerikaan Reilly Opelka (ATP-1024). In de derde en laatste ronde moest hij aan de bak tegen de 34-jarige Oostenrijker Melzer en was dus een niet te onderschatten tegenstrever. De ervaren Oostenrijker stond vier jaar geleden nog op plaats acht op de wereldranking. Het was het eerste onderlinge duel tussen Coppejans en Melzer.

Coppejans begon sterk aan het duel en ging vroeg in de eerste set door de opslag van Melzer. Hij behield zijn voorsprong en greep na 35 minuten de eerste set met 6-4. In de tweede set draaide de opslag van de West-Vlaming minder goed. Hij sloeg vier dubbele fouten en haalde nog slechts een eerste opslagpercentage van 54 procent. Melzer profiteerde van Coppejans’ zwakkere opslag en bracht de match in evenwicht met 6-3.

In de beslissende derde set regende het breaks. Coppejans verzilverde twee breakpunten maar moest zelf maar liefst vier keer zijn opslag inleveren. Na 1 uur en 51 minuten moest onze landgenoot inpakken en triomfeerde Melzer met 4-6,6-3 en 6-3.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 3″]
Jurgen Melzer (AUT) [27] def. [7] Kimmer Coppejans 4-6 6-3 6-3

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws