Home » Geen categorie » Coppejans wint tweede titel

Coppejans wint tweede titel

Coppejans wint tweede titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans heeft een tweede toernooizege op zijn palmares geschreven. In de finale van het toernooi van Westende ($ 15 000) was Coppejans duidelijk een maatje groter dan landgenoot Yannik Reuter.

Enkele weken geleden schreef Kimmer Coppejans (ATP-506) in Havré zijn allereerste toernooi op zijn naam, en nu, amper drie weken later, is het alweer raak voor de 19-jarige Oostendenaar. In een Belgische finale was Coppejans steeds de betere van de 22-jarige Yannik Reuter (ATP-355) die al vijf toernooien op zijn palmares heeft staan.

Reuter en Coppejans speelden vorig jaar al eens een keer tegen elkaar, toen in de finale van het toernooi van Oostende. Toen was het Reuter die in twee korte sets aan het langste eind trok, en ook nu startte hij als favoriet. Vanaf het begin van de partij maakte Coppejans echter duidelijk dat het dit keer anders zou gaan. Met twee breaks voorsprong in beide sets won hij relatief eenvoudig een nieuwe beker: 6-2 en 6-2

Met deze overwinning zal Coppejans volgende week maandag bijna 100 plaatsen stijgen op de rankings tot rond plaats 410. Volgende week komt Coppejans in actie in Duinbergen ($ 10 000).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws