Home » Geen categorie » Coric heeft primeur beet op BNP Paribas Open, Federer stoot door

Coric heeft primeur beet op BNP Paribas Open, Federer stoot door

Borna Coric (ATP-49) bereikte zijn beste resultaat ooit op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 909 960). Roger Federer (ATP-1) had alles onder controle in zijn kwartfinale.

In de kwartfinale moest Coric het voor de vierde keer in zijn carrière opnemen tegen Kevin Anderson (ATP-9). De 21-jarige Kroaat kon nog nooit eerder winnen van de Zuid-Afrikaan. Aan het begin van de wedstrijd leek daar niet meteen verandering in te komen. Met dominant serveerwerk wist Anderson de openingsmanche relatief eenvoudig binnen te halen.

Coric krikte zijn niveau gevoelig omhoog en had aan één enkele break aan het begin van de set genoeg om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. In de beslissende set haalde de Kroaat een 2-4 achterstand op en de twee stevenden af op een tiebreak. Hierin haalde Coric de winst uiteindelijk binnen met 2-6, 6-4 en 7-6 (3) na 2 uur en 22 minuten. Hij staat voor het eerst in de halve finale van een ATP 1000-toernooi.

“Ik begon niet goed aan de wedstrijd. Hij (Anderson) haalde uit met zware slagen en ik kon mijn ritme niet vinden”, verklaarde Coric na de wedstrijd.

“Ik besloot om volop voor de opslag te gaan. Vroeg in de tweede set kon ik door zijn opslag gaan, dat hielp echt. In de derde manche wist ik dat één break voldoende was. Het waren twee of drie punten die de beslissing gemaakt hebben, dat is wat er is gebeurd.”

Onder het toeziend oog van Pete Sampras en Rod Laver wist Federer, die andere levende legende, zich te plaatsen voor de halve finale. De Zwitser moest enkel in de openingsset een break toestaan en haalde de overwinning tegen Hyeon Chung (ATP-26) binnen met 7-5 en 6-1 na 1 uur en 22 minuten.

Dit was de zestiende overwinning van Federer dit seizoen, zijn beste seizoensstart sinds 2006. Federer verloor voor het laatst tegen David Goffin (ATP-7). Dankzij zijn plaats in de halve finale blijft Federer zijn nummer één positie behouden. Federer en Coric speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2015 won de Zwitser na twee eenvoudige sets.