Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Dag 1 van Diamond Games meteen goed voor vijftien uur toptennis

Dag 1 van Diamond Games meteen goed voor vijftien uur toptennis

Dag 1 van Diamond Games meteen goed voor vijftien uur toptennis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De spits is er af. De eerste dag van de eerste editie van de vernieuwde BNP Paribas Fortis Diamond Games (Premier, $ 731 000) zit er op. Startend om 10 uur en met de laatste bal die pas net voor 1 uur ‘s nachts geklopt werd, kregen de honderd supporters die afgereisd waren naar Antwerpen al meteen vijftien uur toptennis.

De dag startte meteen met goed nieuws voor de Belgen. Doordat de Kroatische Vrljic last minute afzegde, kwam er namelijk nog een plaatsje vrij voor de 16-jarige Lara Salden. Toch werd het ook een beetje een dag in mineur voor België, want er moest al afscheid genomen worden van drie landgenoten.

Na enkele jaren afwezigheid, vormt het Antwerpse Sportpaleis vanaf 2015 opnieuw jaarlijks een stopplaats voor de internationale vrouwentop in het tennis. In een, hoe kan het ook anders, naar frietjes ruikend Sportpaleis daagden een handerdtal supporters op voor de eerste dag van de kwalificaties. Zij zagen al vroeg op de ochtend een gemotiveerde Francesca Schiavone (WTA-81) naar de tweede ronde walsen. Ook eerste reekshoofd Siniakova (WTA-79) en vijfde reekshoofd Friedsam (WTA-97) plaatste zich in twee sets voor de tweede ronde. Voor vierde reekshoofd Timae Babos (WTA-93) en achtste reekshoofd Maryna Zanevska (WTA-118) zit het toernooi er echter al op.

De Belgen

Ook zesde reekshoofd An-Sophie Mestach (WTA-105) had een offday, en moest na een kleine twee uur afdruipen. Voor Elise Mertens (WTA-212) werd het eveneens een namiddag om snel te vergeten. Geplaagd door een blessure kon ze haar kansen nooit echt verdedigen en vocht ze anderhalf uur lang als een tijger voor iets wat ze op voorhand al had opgegeven. Wildcard Salden speelde een geweldige partij, maar kon uiteindelijk niet anders dan de logische gang van zaken te volgen en te verliezen tegen de nummer 90 van de wereld.

Gelukkig kon Klaartje Liebens (WTA-332; foto) rond de klok van half negen wel voor wat goed nieuws zorgen. Door een geweldige wedstrijd te spelen, plaatste ze zich verrassend voor de tweede voorronde. Midden in de nacht werd ze daar nog vergezeld door Ysaline Bonaventure (WTA-200), die redelijk eenvoudig de maat nam van haar 50 plaatsen hoger gerangschikte tegenstreefster.

Tweet van de dag

Lange eerste dag op de WTA Diamond Games, maar ik zag heel wat goed tennis! Twee jonge Belgische zijn door naar de tweede kwalificatieronde!”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws