Home » Ethias Trophy » Dag 2 is Belgendag op Ethias Trophy

Dag 2 is Belgendag op Ethias Trophy

Dag 2 is Belgendag op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 2 van de Ethias Trophy in Bergen (Challenger, € 106 500 +H) staat vooral in het teken van de Belgen. Maar liefst zeven landgenoten komen vandaag in actie.

Dinsdag rond twee uur is het aan Ruben Bemelmans (ATP-177) om de spits af te bijten voor de Belgen. Hij neemt het dan op Center Court op tegen de Roemeen Adrian Ungur (ATP-150). Eerder dit jaar speelden zij al eens tegen elkaar in de eerste ronde van de kwalificaties van Roland Garros. Toen trok Bemel in drie sets aan het langste eind: 1-6 6-3 en 6-4.

Na Bemelmans is het de beurt aan jonkie Kimmer Coppejans (ATP-192) om zijn debuut te maken op de Ethias Trophy. Met kwalificatiespeler Yann Marti (ATP-214) uit Zwitserland krijgt hij een haalbare kaart voorgeschoteld, al zal het niet makkelijk worden. Het wordt het eerste onderlinge duel.

Rond de klok van half zeven is het dan de beurt aan thuislieveling en torenhoog favoriet David Goffin (ATP-31). In een duel tussen de Lage Landen neemt hij het op tegen de Nederlander Jesse Huta Galung (ATP-187), die uit de kwalificaties werd opgevist. Eerder dit jaar verpletterde Goffin zijn tegenstander nog in Scheveningen met 6-0 en 6-1.

Tot slot maakt ook Steve Darcis (ATP-355) nog zijn opwachting op Center Court. Met Dudi Sela (ATP-87), het vijfde reekshoofd uit Israël, krijgt hij veruit de moeilijkste klus van de Belgen. Toch heeft Darcis de statistieken aan zijn kant, want The Shark won beide onderlinge duels, waarvan het laatste dateert van vorig jaar in de Davis Cup. Toen schoof Darcis Sela makkelijk opzij met 6-1, 6-2 en 6-2.

Maar ook op Court 1 staat er een aantrekkelijke partij geprogrammeerd. Als laatste staat daar het volledig Belgische dubbelspel tussen Julien Cagnina en Germain Gigounon enerzijds en Maxime Authom en Ruben Bemelmans anderzijds op het schema.

[alert type=”info”]Ook nu kan je alle tennis live volgen op Tennisplaza België. Wij bieden zowel een livestream aan van Center Court als van Court 1.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws