Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Dag 3 op Diamond Games: Liebens naar hoofdtabel, dubbelzege voor Mestach en Van Uytvanck

Dag 3 op Diamond Games: Liebens naar hoofdtabel, dubbelzege voor Mestach en Van Uytvanck

Dag 3 op Diamond Games: Liebens naar hoofdtabel, dubbelzege voor Mestach en Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er stonden op dag 3 van de BNP Paribas Fortis Diamond Games zeven wedstrijden op het programma. Het duel van de dag was dat tussen de Belgische talenten Ysaline Bonaventure en Klaartje Liebens. Liebens haalde het in een spannende driesetter en plaatste zich voor de hoofdtabel. An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck kwamen in actie tijdens het dubbelspel.

Kwalificaties

De eerste wedstrijd van de dag ging tussen ex-top 30-speelster Kateryna Bondarenko (WTA-194) uit Oekraïne en de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA-144). De Oekraïense kende weinig problemen met haar Duitse opponente en haalde het vlot met twee maal 6-1.

Nadien kwam opnieuw een ex-topper in actie. De 34-jarige Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-81), ex-nummer vier van de wereld en winnares van Roland Garros 2010, nam het op tegen Anna-Lena Friedsam (WTA-97) uit Duitsland. In de eerste set is het de Italiaanse die bij 3-2 als eerste een break kan forceren, maar ze kan haar voorsprong niet behouden. Beide speelsters zijn aan elkaar gewaagd, maar het is de ervaren Schiavone die uiteindelijk de eerste set binnenhaalt met 7-5. In de tweede set gaat het gemakkelijker voor de Italiaanse en ze haalt het vlot met 6-2.

Op court 1 spelen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-79) en de Nederlandse Indy De Vroome (WTA-246) hun laatste kwalificatieronde. Na een meer dan twee uur durende wedstrijd haalt de Nederlandse het met 6-0 4-6 en 7-6 (2) van het eerste reekshoofd van de kwalificaties.

De derde wedstrijd op centre court was het Belgisch duel tussen Ysaline Bonaventure (WTA-200) en Klaartje Liebens (WTA-332). De tennisfans in het Sportpaleis konden genieten van een spannende wedstrijd tussen de twee Belgische talenten. Liebens startte als underdog aan deze partij. Ze staat namelijk maar liefst 132 plaatsen lager gerangschikt dan Bonaventure. Ook in haar twee vorige wedstrijden begon de 20-jarige Tiense als underdog aan de wedstrijd. In haar eerste ronde won ze van de Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA-159) en in de tweede ronde versloeg ze de Italiaanse Gioia Barbieri (WTA-203).

Het was de 20-jarige Bonaventure die het sterkst startte aan de wedstrijd. De linkshandige Bonaventure domineerde de rally’s met haar sterke forehand en dwong Liebens tot fouten. De eerste set ging dan ook vlot met 6-2 naar Bonaventure. De 20-jarige Liebens vocht echter terug en in het vierde spel van de tweede set kon ze de eerste break forceren. Ze gaf het niet meer uit handen en won de tweede set gemakkelijk met 6-1. Een derde set moest dus beslissen wie de vierde Belgische op de hoofdtabel ging worden. Beide meisjes waren in de derde set aan elkaar gewaagd en pas bij 4-4 brak Liebens door de service van Bonaventure. De Luikse brak meteen terug en het stond terug gelijk. Er volgden opnieuw 2 breaks en dus ging een tiebreak de beslissing brengen. Spannender kon dus niet. Liebens was de Belgische die aan het langste eind kon trekken en de tiebreak en kwalificatie binnenhaalde met 7-3.

Dubbel

Er stonden vandaag drie dubbelwedstrijden op het programma. Op court 1 speelden de tweelingzusjes Lyudmyla (WTAD-65) en Nadiia (WTAD-87) Kichenok uit Oekraïne tegen de Tsjechische Eva Hrdinova (WTAD-103) en Française Laura Thorpe (WTAD-112). De tweelingzussen haalden het met 6-3 en 6-4.

Op centre court speelde een ander Oekraïens duo, Kateryna Bondarenko (WTAD-152) en Olga Savchuk (WTAD-57), tegen het Tsjechisch duo Barbora Krejcikova (WTAD-120) en Renata Voracova (WTAD-54). De Tsjechische meisjes wonnen met 6-3 en 7-6 (3).

De laatste dubbelwedstrijd van de dag ging tussen het Belgisch duo An-Sophie Mestach (WTAD-399)/Alison Van Uytvanck (WTAD-1009) en het Duits/Roemeens duo Mona Barthel (WTAD-110)/ Raluca Olaru (WTAD-61). Mestach en Van Uytvanck wonnen vorige week hun twee dubbelwedstrijden in de Fed Cup en waren ook vandaag succesvol tegen de veel hoger geplaatste tegenstandsters. De eerste set haalden ze vlot binnen met 6-2 en het leek er even op dat ook set twee ging eindigen met 6-2 in het voordeel van de Belgische duo. Ze kregen enkele matchpunten, maar konden het niet afmaken. Barthel en Olaru kwamen terug tot 5-5, maar met de steun van het thuispubliek konden de Belgische meisjes de tweede set binnenhalen.

Tweet van de dag

Toernooidirectrice Kim Clijsters maakt samen met chef-kok Sofie Dumont enkele Belgische desserts in de players lounge. En het resultaat:

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws