Home » Davis Cup » Darcis brengt België op 1-0

Darcis brengt België op 1-0

Darcis brengt België op 1-0

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis heeft België in de Davis Cup-ontmoeting met Israël op een 1-0-voorsprong gebracht. Tegen Dudi Sela stond Steve Darcis continu comfortabel aan de leiding en kwam hij nooit echt in de problemen. Na net geen twee uur spelen stond de 6-1, 6-2 en 6-2-score op het bord.

Meteen in het eerste game werd de toon al gezet door Steve Darcis (ATP-165). Hij brak meteen door de opslag van Sela (ATP-85) en stoomde door naar een 4-0-voorsprong. Sela kon de eer in de eerste set nog net redden door een game te pakken, maar verder kwam het niet: 6-1.

Ook in de tweede set brak Darcis al in de tweede game door de opslag van Sela. Sela kon dit maal twee games pakken, maar was te wisselvallig om Darcis in de problemen te brengen. Elke winner werd keer op keer gevolgd door een unforced error: 6-2.

Ook de derde set kende hetzelfde scenario. Een vroege break, en Darcis liep al snel 4-0 uit. Even leek de motor bij The Shark wat te sputteren. Zo kon Sela zelfs voor de eerste maal door de opslag van de Belg gaan, maar verder dan 4-2 kwam hij niet. Met twee degelijke games besliste Darcis de wedstrijd en met een 6-2 in de derde set bracht hij België op een 1-0 voorsprong.

Na de wedstrijd was Darcis terecht tevreden: “Ik was heel gemotiveerd en er was veel steun, dus ik ben zeker blij met mijn overwinning.” Hij bevestigde ook dat de blessure van David Goffin een tegenvaller was, maar zeker ook als een tweede motivatie gold om te winnen: “We doen het hier ook een beetje voor David”.

[notice]Het fotoverslag van deze wedstrijd vindt u op onze Pinterestpagina (foto’s: © Melissa Van de Wiele)[/notice]

Later op donderdag speelt Ruben Bemelmans (APT-155) nog zijn partij tegen Amir Weintraub (ATP-184). De winnaar van het duel tussen België en Israël mag een jaartje langer in de wereldgroep blijven.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws