Home » Ethias Trophy » Darcis en Rochus stoten samen door naar kwartfinale

Darcis en Rochus stoten samen door naar kwartfinale

Darcis en Rochus stoten samen door naar kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Ethias Trophy in Bergen hebben Steve Darcis en Olivier Rochus zich geplaatst voor de kwartfinale in het dubbelspel. Ze versloegen in twee sets het Duitse duo Tobias Kamke en Philipp Marx.

Voor de challenger in Bergen vormden de 30-jarige Darcis (Geen dubbelranking) en de 33-jarige Rochus (Dubbelranking-ATP-367) een gelegenheidsduo. Ze moesten in de eerste ronde spelen tegen de Duitsers Kamke (Dubbelranking-ATP-1058) en Marx (Dubbelranking-ATP-92).

In de eerste set benutten Darcis en Rochus bij 1-1 een breakpunt. De twee Belgen bleven sterk serveren en kregen bij 5-4 setpunten. Met steun van het publiek maakten ze de set af met 6-4.

De tweede set verliep moeizamer voor het Belgische duo. Darcis en Rochus kwamen op een break achterstand en hun Duitse tegenstanders konden bij 5-3 voor de tweede set serveren. Bij 5-3 keerden Darcis en Rochus de situatie echter net op tijd om. Ze gingen bij hun derde breakpunt na een lange rally door de opslag van Kamke en Marx. Daarna verzilverde het Belgische duo bij 5-5 een tweede keer een breakpunt en daarna maakten ze de match af met 7-5. Darcis en Rochus staan dankzij hun zege in de kwartfinale in het dubbelspel en waarschijnlijk moeten ze daarin spelen tegen het vierde reekshoofd.

Darcis vond het alvast heel leuk om met de afscheidnemende Rochus te dubbelen. Dit liet hij achteraf op Twitter weten.

Het is heel leuk om opnieuw dubbel te spelen met de kleine Oli :). Super eerste ronde… Morgenavond speel ik in het enkelspel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws