Home » US Open » Grand Slam » Darcis onderuit in eerste ronde US Open

Darcis onderuit in eerste ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-186) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op de US Open. Hij moest het onderpit delven tegen het zevenentwintigste reekshoofd Dusan Lajovic (ATP-28).

De 35-jarige Darcis stond twaalf jaar geleden in 2007 voor de eerste keer op de hoofdtabel van een grandslam. Op de US Open verloor hij toen zijn eerste partij op een grandslam tegen de Duitser Tommy Haas. Nu treft hij het zevenentwintigste reekshoofd, de 29-jarige Serviër Lajovic. In onderlinge duels stond het 1-1 gelijk tussen Darcis en Lajovic.

In de eerste set hield onze landgenoot goed stand maar moest hij de set met 7-5 prijsgeven. Lajovic ging verder op zijn elan en benutte meteen zijn eerste breakbal in de tweede set. Met 6-3 kwam de Serviër op een 2-0-voorsprong in de sets. Darcis kon het tij niet meer keren en ging in de derde set opnieuw met 6-3 onderuit.

Dit jaar bereikte Darcis op Wimbledon nog knap de tweede ronde maar de laatste tijd heeft hij veel last van een elleboogblessure. In een recent interview met RTBF zei hij dat hij mogelijk zijn laatste grandslam speelt op deze US Open.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden