Home » Davis Cup » Darcis opent Davis Cup duel in Antwerpen, Gigounon vervangt Goffin

Darcis opent Davis Cup duel in Antwerpen, Gigounon vervangt Goffin

Darcis opent Davis Cup duel in Antwerpen, Gigounon vervangt Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische Davis Cup team is klaar voor het duel met Israël. De 22-jarige Germain Gigounon werd opgeroepen als vervangen voor David Goffin. Darcis en Bemelmans komen op donderdag in actie op de eerste wedstrijddag.

Door de Joodse feestdag Jom Kippoer op zaterdag start het de Davis Cup uitzonderlijk op donderdag. Ploegkapitein Johan Van Herck kreeg dus niet veel tijd om een vervanger op te roepen voor de geblesseerde David Goffin. Geen makkelijke keuze, want heel wat Belgen komen deze week in actie op het challengercircuit. Uiteindelijk viel de keuze op Germain Gigounon (ATP-255), die in de tweede ronde van het toernooi van Meknes verloor van de Fransman Lokoli (ATP-564) met 6-1 6-3. Hij vervoegde woensdagavond de selectie in Antwerpen

Inmiddels werd er ook geloot voor het duel, op donderdag (vanaf 16u) staan 2 enkelwedstrijden op het programma. Steve Darcis (ATP-165) neemt het in de eerste match op tegen Dudi Sela (ATP-85). Aansluitend speelt Ruben Bemelmans (ATP-155) tegen Amir Weintraub (ATP-184). Voor het dubbelspel op vrijdag (vanaf 14u) viel de keuze op het duo Darcis/Rochus, zij moeten aan de bak tegen specialisten Erlich/Ram.

De winnaar van het duel promoveert naar de wereldgroep.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws