Home » Grand Slam » Roland Garros » Darcis vijfde Belg op hoofdtabel Roland Garros

Darcis vijfde Belg op hoofdtabel Roland Garros

Darcis vijfde Belg op hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. In de derde en laatste kwalificatieronde rekende hij in twee sets af met Simon Greul.

Steve Darcis (ATP-116) miste op een haar na de rechtstreekse plaatsing voor de hoofdtabel, en moest dus via de kwalificaties zijn plaatsje afdwingen. Als derde reekshoofd had hij in zijn twee vorige wedstrijden niet al te veel problemen en ook tegen de Duitser Simon Greul (ATP-140) – het zesentwinitgste reekshoofd – leek alles op wieltjes te lopen. De Belg liep in de eerste set namelijk al vrij snel uit naar 5-2. Greul had echter geen zin om de set al uit handen te geven en vocht zich helemaal terug tot 5-gelijk. De wedstrijd leek gekanteld, maar net op dat moment schakelde Darcis een versnelling hoger: 7-5.

Daarna leek de veer gebroken bij Simon Greul. In een weerlicht stond het 5-0 voor Darcis en de buit leek binnen. Maar opnieuw had het derde reekshoofd het moeilijk om het af te maken. Greul schroefde zijn niveau terug op en Darcis zag hem steeds dichter komen. Bij 5-3 mocht hij nogmaals opslaan voor de match, en deze keer lukte het wel. Op de hoofdtabel vervoegt Steve Darcis David Goffin (ATP-57) en Xavier Malisse (ATP-54). Eerder vandaag werden hun tegenstanders bekend, maar Darcis moet nog even wachten voor hij weet wie hij in zijn volgende match op het Parijse gravel in de ogen zal kijken. Een mogelijkheid is niemand minder dan Roger Federer (ATP-3). Bij de vrouwen komen Kirsten Flipkens (WTA-21) en Yanina Wickmayer (WTA-41) in actie op de hoofdtabel van Roland Garros.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws