Home » ATP » De beste tennisapps voor de moderne tennisliefhebber

De beste tennisapps voor de moderne tennisliefhebber

De beste tennisapps voor de moderne tennisliefhebber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de wereld van vandaag is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en de sportwereld is daar geen uitzondering op. Onderstaande apps hebben tennisfans geholpen om hun spel te verbeteren, bij te blijven met het laatste nieuws, en zelfs om nieuwe tennispartners te vinden.

We bekijken de beste tennisapps per categorie en vermelden steeds de links naar de app in Google Play (voor mobiele Android toestellen), de App Store (voor iPhones) en indien er een versie versie voor desktop (laptop of PC) beschikbaar is.

Volgen van tennisscores

ATP WTA Live: De app biedt de mogelijkheid om live score-updates te ontvangen voor alle tenniswedstrijden. Of het nu gaat om een grote finale of een vroege kwalificatieronde: je kan gemakkelijk informatie vinden over carrières, prestaties, ranglijstposities en recente resultaten van spelers en speelsters.

Google Play | App Store

Tennis TV: Voor echte tennisliefhebbers is Tennis TV een onmisbare app. Hiermee kun je live en on-demand tenniswedstrijden streamen. Let op: je kan niet alle toernooien op Tennis TV bekijken. Voor de Grand Slams heeft Tennis TV de rechten bijvoorbeeld niet.

Google Play | App Store | Desktop versie

Resultina: Met real-time scores van zowel ATP, WTA als ITF en junioren, uitgebreide statistieken en aanpasbare meldingen, biedt Resultina een complete en gebruiksvriendelijke ervaring voor sport- en tennisliefhebbers van alle niveaus. Naast score-updates geeft Resultina ook gedetailleerde statistieken voor elke wedstrijd en elke speler.

Google Play | App Store

Tennisspel verbeteren

SwingVision: SwingVision is een geavanceerd videobewakingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor tennis. Het maakt gebruik van high-speed camera’s en geavanceerde software om de bewegingen en slagen van tennisprofessionals en amateurs nauwkeurig vast te leggen en te analyseren. Deze technologie stelt spelers en coaches in staat om de kleinste details van een slag te bestuderen, waardoor ze hun prestaties kunnen verbeteren.

App Store | Desktop versie

APEAK: APEAK is een app voor mentale vaardigheidstraining. Na het voltooien van een beoordeling krijg je een trainingsplan. Je kan vervolgens regelmatig je voortgang bekijken en leren hoe je je vaardigheden in je zwakkere gebieden kunt ontwikkelen. Regelmatige beoordelingen kunnen worden uitgevoerd, vooral na het deelnemen aan wedstrijden.

Google Play | App Store | Desktop versie

(lees verder onder de foto)

Andere spelers en terreinen vinden

TennisPAL: De app heeft een actieve sociale gemeenschap van tennisliefhebbers. Je kunt andere fans ontmoeten, discussiëren over wedstrijden, en zelfs nieuwe tennispartners vinden. Het tennisforum van de app is de plek waar fans hun gedachten kunnen delen, meningen kunnen uitwisselen en discussiëren over alles wat met tennis te maken heeft.

Google Play | App Store | Desktop versie

Playtomic: Een van de belangrijkste kenmerken van de Playtomic-app is het vermogen om tennis- en padelfaciliteiten in je omgeving te vinden en direct te boeken. Je kan ook je reserveringen beheren. De app biedt live beoordelingen en recensies van andere gebruikers, waardoor je een idee krijgt van de kwaliteit van de faciliteit voordat je een reservering maakt.

Google Play | App Store | Desktop versie

(lees verder onder de foto)

Amusement: tennisspelletjes

Tennis Clash: Tennis Clash is een populaire app voor zowel iOS als Android. Het biedt een realistische tenniservaring met eenvoudige touchbediening. Spelers kunnen deelnemen aan toernooien, uitdagingen aangaan en hun eigen tennissterren ontwikkelen. De app biedt ook real-time multiplayer-opties, waardoor je met vrienden of willekeurige tegenstanders over de hele wereld kunt spelen.

Google Play | App Store | Desktop versie

Australian Open Game: Een van de meest opwindende aspecten van de Australian Open Game App is het voorspellen van de resultaten van wedstrijden en het deelnemen aan uitdagingen. Gebruikers kunnen hun tennisinzicht testen door te voorspellen welke speler een bepaalde wedstrijd zal winnen, hoeveel sets er zullen zijn, en andere voorspellingsvragen. Correcte voorspellingen kunnen leiden tot punten en beloningen.

Google Play | App Store | Desktop versie

Downloaden maar!

Met deze selectie van tennisapps kunnen zowel beginners als ervaren spelers hun liefde voor tennis verdiepen. Of je nu je spel wilt verbeteren, op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, nieuwe tennispartners wilt vinden of gewoon plezier wilt hebben, er is een app voor bijna elke tennisbehoefte.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws