Home » Grand Slam » Roland Garros » De Greef naar Roland Garros?

De Greef naar Roland Garros?

De Greef naar Roland Garros?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef heeft de kwartfinale van een challengertoernooi bereikt. In Barranquilla, Columbia, wist hij in de tweede ronde in twee sets te winnen van een Fransman. Daardoor zal hij maandag 22 plaatsen stijgen op de wereldranglijst en maakt hij kans op kwalificaties in Roland Garros.

Arhtur De Greef (ATP-266) heeft het naar zijn zin op de Seguros Bolívar Open (€ 50 000 +H). Nadat hij in de eerste ronde een wildcard naar huis stuurde, was het nu de beurt aan de Fransman Florian Reynet (ATP-308) om onder het bijl te gaan.

Het was nochtans een spannende match. De Greef moest in totaal 12 breakpunten wegwerken, en slaagde daar 10 keer in. Daardoor moest hij in elke set ook zelf een keer breaken om zo tweemaal tot een tiebreak te komen. In de tiebreak van de eerste set was de Belg echter oppermachtig. Hij gunde Reynet slechts één punt: 7-1. De tiebreak van de tweede set was daarentegen veel spannender. Daar hielden beide spelers elkaar in evenwicht, maar uiteindelijk was het toch Arthur De Greef die met het kleinste verschil de set, en zo ook meteen de match, op zijn naam schreef: 7-5.

De 21-jarige Belg plaatste zich zo voor de kwartfinale. Daarin moet hij de baan op tegen het achtste reekshoofd, de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-190). Trungelliti en De Greef speelden nooit eerder tegen elkaar, maar hoe het ook uitdraait, De Greef kan nu al tevreden zijn over zijn toernooi. Door zijn kwartfinale stijgt de Belg maandag namelijk minstens 21 plaatsen op de ranglijst, waardoor hij de top-250 zal binnenkomen. En dat is goed nieuws met het oog op de kwalificaties van Roland Garros. De 250 beste spelers van de wereld zijn namelijk quasi zeker van een plaatsje in die kwalificaties. Arthur De Greef kan zo in mei de achtste Belg – na Xavier Malisse (ATP-50), David Goffin (ATP-65), Steve Darcis (ATP-483),  Ruben Bemelmans (ATP-141), Olivier Rochus (ATP-143), Maxime Authom (ATP-164) en Niels Desein (ATP-225) – worden die aanwezig zal zijn op Roland Garros.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws