Home » ATP » De Greef: “Waarom zouden topspelers voor mij hun inkomsten moeten afstaan?”

De Greef: “Waarom zouden topspelers voor mij hun inkomsten moeten afstaan?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Arthur De Greef heeft sinds vorige week de trainingen terug hervat. In een interview met RTBF uitte hij zijn bedenkingen bij het grote solidariteitsfonds van de ATP.

De Greef, die sinds begin dit jaar ook een tennisclub leidt in regio Namen, heeft sinds kort de trainingen hervat. Hij was net bezig aan het revalideren van een rugblessure, toen de coronacrisis alles stopte. In een interview met RTBF gaf hij zijn mening over het solidariteitsfonds voor lager gerangschikte spelers.

“Als 324e van de wereld val ik binnen de criteria om een donatie te krijgen, maar ik heb moeite om te begrijpen waarom spelers die beter gespeeld hebben dan ik moeten betalen voor hun succes. Onder de begunstigden zijn er spelers die gewoon minder werkten en minder van hun leven hebben opgeofferd voor het tennis. Het probleem gaat dieper, er zou een betere verdeling van winsten in de grote toernooien moeten zijn, en bij kleinere toernooien zou er meer prijzengeld moeten zijn”, aldus De Greef.

Zelf heeft onze landgenoot momenteel geen financiële problemen: “De federatie steunt me al sinds ik 12 jaar oud ben en mijn sponsors blijven me steunen. Op dit moment heb ik geen winst, maar ik heb ook geen kosten omdat ik geen toernooien speel. Begin januari nam ik de tennisclub van Géronsart over met mijn vader. Achteraf gezien was het waarschijnlijk niet het beste moment, maar we proberen positief te blijven. Ik ben blij om onze leden terug te kunnen zien.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS