Home » WTA » De kwartfinale is het eindstation voor Mertens in Miami: verliest aan de zijde van Hunter tegen Amerikaans topduo

De kwartfinale is het eindstation voor Mertens in Miami: verliest aan de zijde van Hunter tegen Amerikaans topduo

De kwartfinale is het eindstation voor Mertens in Miami: verliest aan de zijde van Hunter tegen Amerikaans topduo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het toernooi van Miami (Verenigde Staten, WTA 1000) is Elise Mertens (WTA D-10) er niet in geslaagd om met Storm Hunter (WTA D-13) de halve finale te bereiken in het dubbelspel. Tweede reekshoofden Jessica Pegula (WTA D-5) en Coco Gauff (WTA D-3) waren te sterk in een supertiebreak. Het werd 7-6(4), 5-7 en 2-10 na bijna 2 uur.

De wedstrijd ging woensdag al van start, maar kon vrijdag pas afgewerkt worden door de aanhoudende regen. Het Belgisch-Australische duo kwam het beste uit de startblokken. Ze liepen in de eerste set uit tot 5-3 en hadden zelfs enkele setpunten, maar Gauff en Pegula gaven zich niet zomaar gewonnen. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin namen Mertens en Hunter de bovenhand. Het werd 7-6(4).

De tweede set was opnieuw een dubbeltje op zijn kant. De Amerikanen, die beiden in de top 5 staan van het dubbelspel, bogen een 5-4 achterstand nog om en wonnen de set alsnog met 5-7. Een supertiebreak moest beslissen wie naar de halve finale zou gaan. De Amerikaanse tandem bleek daarin een maatje te groot voor onze landgenote en haar Australische dubbelpartner. 2-10 was het verdict.

(lees verder onder de video)

Voor onze Belgen zit het toernooi van Miami er nu helemaal op. We onthouden vooral de goede prestaties van Mertens, zowel in het enkelspel als het dubbelspel, de nipte nederlaag van Zizou Bergs (ATP-135) in de eerste ronde en het debuut van Alexander Blockx (ATP-943) op het professionele ATP-circuit in de kwalificaties. Nu kunnen we ons verheugen op de start van het gravelseizoen.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws