Home » Geen categorie » Del Potro en Raonic strijdend naar halve finale BNP Paribas Open

Del Potro en Raonic strijdend naar halve finale BNP Paribas Open

Op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 909 960) hebben Juan Martin del Potro (ATP-8) en Milos Raonic (ATP-38) de halve finale bereikt. Ze hadden hiervoor beiden drie sets nodig.

Del Potro en Philipp Kohlschreiber (ATP-37) maakten er een spannende wedstrijd van in de kwartfinale. In de voorgaande ronde moest de Argentijn diep gaan en dat was afgelopen nacht niet anders. De Duitser maakte het del Potro niet makkelijk maar moest het onderspit delven na 2 uur en 7 minuten met 3-6, 6-3 en 6-4.

“Het was geen eenvoudige wedstrijd zoals iedereen kon zien. Maar ik wachtte op mijn kansen en op het vinden van mijn weg in het spel. Dat deed ik na de (verloren) eerste set”, aldus del Potro na de wedstrijd.

“Daarna verbeterde mijn spel beetje bij beetje en ik vond mijn weg bij de returns. Ik speelde mijn tweehandige backhand agressiever en meer naar de lijn toe. Ik denk dat dat de sleutel was, de grote verandering in de wedstrijd.”

Del Potro won zijn tiende wedstrijd op rij en staat nu in de halve finale. De Argentijn won nog nooit een ATP-Masterstoernooi.

Raonic kan stilaan weer aansluiten bij de top van het tennis. De blessure geplaagde Canadees wist de overwinning binnen te halen tegen de laatste Amerikaan in de draw Sam Querrey (ATP-21). Raonic had een duidelijk plan: serve en volley. Hij stormde 43 keren naar het net en won iets minder dan de helft van die punten. Hij kon 43 winners slaan ten opzichte van 25 onnodige fouten.

Querrey verloor de eerste manche ondanks het feit dat hij mocht serveren voor de set bij een 5-4 stand. Tot dan had hij slechts drie punten moeten prijsgeven op zijn opslag maar viel dan door de mand. De Amerikaan leek wakker geschrokken en won overtuigend de tweede set.

In de beslissende manche kon Raonic in het achtste spelletje de break forceren en mocht toen uitserveren. Hij moest echter eerst drie breakkansen wegwerken maar haalde de overwinning binnen met 7-5, 2-6 en 6-3 na 1 uur en 51 minuten. In de halve finale speelt hij dus tegen del Potro. In de onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 in het voordeel van Raonic.

De andere halve finale gaat tussen Roger Federer (ATP-1) en Borna Coric (ATP-49).