Home » Geen categorie » Desein sneuvelt eervol in Portugal

Desein sneuvelt eervol in Portugal

Niels Desein (ATP 208) is uitgeschakeld op het graveltoernooi in het Portugese Oeiras. Hij verloor na twee uur in drie sets van de Italiaan Paulo Lorenzi (ATP 63).

De 25-jarige Desein staat voor het eerst in zijn carrière op de hoofdtabel van een ATP-toernooi. In de eerste ronde van de Portugal Open in Oeiras wachtte een moeilijke klus voor onze landgenoot. Zijn Italiaanse tegenstander Paulo Lorenzi staat namelijk meer dan 140 plaatsen hoger gerangschikt.

In de eerste set was Lorenzi duidelijk een maatje te sterk voor Desein. De Italiaan benutte bij een 5-3 voorsprong zijn eerste setpunt.De tweede set ging veel beter voor Desein. Bij 1-1 verzilverde hij zijn vijfde breakpunt. Lorenzi keerde de situatie echter om en behaalde drie punten na elkaar. Desein gaf niet op en brak een tweede keer door de service van de 31-jarige Italiaan. De Oost-Vlaming haalde de tweede set binnen met 6-4.

In de beslissend set moest Desein het onderspit delven.  Hij kwam al snel op een 3-0 achterstand en kon het tij niet meer keren. De Oost-Vlaming kon nog twee spelletjes bemachtigen. Na twee uur serveerde Lorenzi de wedstrijd uit. Desein reageerde achteraf teleurgesteld op Twitter.

Op de Portugal Open is David Goffin nu nog de enige overgebleven Belgische tennisser. Goffin bereikte gisteren de tweede ronde en neemt het daarin op tegen de Spaanse kwalificatiespeler Pablo Carreno-Busta.