Home » Grand Slam » Australian Open » Dilemma: wie traint met wie in aanloop naar de Australian Open?

Dilemma: wie traint met wie in aanloop naar de Australian Open?

Dilemma: wie traint met wie in aanloop naar de Australian Open?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Al wie wil deelnemen aan de Australian Open zal voor de start van het toernooi twee weken verplicht in quarantaine moeten gaan. De spelers mogen tijdens de eerste week slechts één andere speler kiezen als trainingsmaatje. Vanaf de tweede week mag er in groepjes van vier getraind worden. Welke duo’s worden er gevormd onder de Australische zon?

Het nieuwe tennisseizoen staat voor de deur en ook dit jaar zal het nog verre van normaal verlopen. De ATP-Tour maakte bijvoorbeeld nog maar pas het schema bekend voor de start van 2021, maar veel spelers waren al gestart aan de voorbereiding van de Australian Open aangezien die startdatum al eerder bekend was.

Voorbereiding

Die voorbereiding bevat dit seizoen ook het kiezen van een sparringpartner voor tijdens de eerste week quarantaine in Melbourne. In de tweede week mogen twee koppels elkaar vervoegen en mag er in groepjes van vier getraind worden.

De zoektocht naar het ideale trainingsmaatje zorgt voor het ontstaan van enkele opmerkelijke duo’s.

Rafael Nadal

De grootste naam die al liet vallen wie zijn hitting partner zal zijn in die eerste week is niemand minder dan Rafael Nadal (ATP-2). Rafa zal zich klaarstomen voor de eerste Grand Slam van het jaar aan de zijde van Italiaanse superster in wording, Jannik Sinner (ATP-37). Een heel interessante mix van jarenlange ervaring en jeugdig enthousiasme die misschien wel voor vuurwerk kan zorgen in februari.

Sinner’s coach Riccardo Piatti meldde aan Supertennis.it dat hij gelooft dat de samenwerking met Nadal een enorm leerrijke ervaring zal zijn voor zijn poulain. “Ik geloof dat de mogelijkheid voor Jannik, om van dichtbij de voorbereiding van een twintigvoudig Grand Slam-winnaar mee te maken, een cruciale ervaring zal zijn”, klinkt het.

Naast Nadal/Sinner werden er ook nog enkele andere opmerkzame koppels gevormd. Drievoudig Grand Slam-kampioen Stan Wawrinka (ATP-18) zal samen trainen met Diego Schwartzman (ATP-9). Het Zwiters-Argentijnse duo zal trouwens Nadal en Sinner vervoegen in de tweede week van de quarantaine.

David Goffin

Onze David Goffin (ATP-15) zal zich voorbereiden op de Aussie Open samen met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-19). Dimitrov en Goffin trainden in het verleden al vaker samen en vertrouwen nu dus ook op elkaar om in Melbourne hun beste vorm te vinden. Tijdens de tweede week zullen ze vervoegd worden door de Rus Karen Khachanov (ATP-20) en voormalig European Open-winnaar Kyle Edmund (ATP-48).

Overige duo’s

Daarnaast traint ATP Finals-winnaar Daniil Medvedev (ATP-4) samen met Roberto Bautista Agut (ATP-13) en kwam het Canadese toptalent Félix Auger-Aliassime (ATP-21) tot een akkoord met Matteo Berrettini (ATP-10).

Hier de volledige lijst van alle reeds bekende koppels:

 • Rafael Nadal & Jannik Sinner
 • Stan Wawrinka & Diego Schwartzman
 • David Goffin & Grigor Dimitrov
 • Karen Khachanov & Kyle Edmund
 • Daniil Medvedev & Roberto Bautista Agut
 • Félix Auger-Aliassime & Matteo Berrettini
 • Pablo Carreño Busta (ATP-16) & Joao Sousa (ATP-90)
 • Albert Ramos-Viñolas (ATP-46) & Guido Pella (ATP-43-
 • Pablo Cuevas (ATP-67) & Juan Ignacio Londero (ATP-79)
 • Pablo Andujar (ATP-60) & Federico Coria (ATP-91)
 • Federico Delbonis (ATP-82) & Thiago Monteiro (ATP-84)
 • Roberto Carballés Baena (ATP-97) & Pedro Martinez (ATP-85)
 • Alejandro Davidovich Fokina (ATP-52) & Salvatore Caruso (ATP-76)
 • Lorenzo Sonego (ATP-33) & Dusan Lajovic (ATP-26)
 • Jan-Lennard Struff (ATP-36) & Nikoloz Basilashvili (ATP-40)
 • Paula Badosa (WTA-70) & Marta Kostyuk (WTA-99)

Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws