Home » ATP » Puzzelstukjes van de ATP-kalender vallen stuk voor stuk op hun plaats

Puzzelstukjes van de ATP-kalender vallen stuk voor stuk op hun plaats

Puzzelstukjes van de ATP-kalender vallen stuk voor stuk op hun plaats

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

COVID-19 zal ook in 2021 nog een serieuze impact hebben op het professionele tenniscircuit. Na heel wat knip- en plakwerk is de ATP erin geslaagd om hun kalender t.e.m. maart op te stellen, al vallen hier ook enkele slachtoffers bij.

Australian Open

Het lijkt erop dat ook het komende tennisseizoen nog verre van normaal zal verlopen. Met de Australian Open wordt meteen de eerste Grand Slam van het jaar uitgesteld. De Aussie Open zal komend jaar plaatsvinden van 8 t.e.m. 21 februari.

Het kwalificatietoernooi zal trouwens ook niet in Melbourne worden gespeeld, maar in Dubai. De spelers zullen verplicht worden om minstens twee weken in quarantaine te gaan voor de aanvang van het toernooi.

Getroffen toernooien

Vijf ATP-toernooien worden al zeker getroffen door de aangepaste datum van de Australian Open. De toernooien van Auckland (Nieuw-Zeeland, ATP 250), Pune (India, ATP 250), New York (Verenigde Staten, ATP 250), Rio de Janeiro (Brazilië, ATP 250) en ook het prestigieuze Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1000) zijn de ongelukkigen. Zij zullen volledig worden afgelast of eventueel nog naar een latere datum verplaatst.

Het toernooi van Indian Wells hoopt op het laatste. Zij gaan op zoek naar een nieuwe datum, maar dankzij de complexe gezondheidssituatie in de Verenigde Staten zal dat geen lachertje worden. Zelf stellen de organisatoren zich een limiet waarbij 25 procent van de totaalcapaciteit aan toeschouwers mag worden toegelaten. Anders zien ook zij er het nut niet van in om het toernooi te laten doorgaan.

Indian Wells stadion - © Tom Fassbender (Flickr)
Indian Wells stadion – © Tom Fassbender (Flickr)

Miami

Het toernooi van Miami (Verenigde Staten, ATP Masters 1000) dat gepland staat van 24 maart t.e.m. 4 april blijft voorlopig doorgaan. Dat wil zeggen dat er vier weken zitten tussen het einde van de Australian Open en de start van Miami. Die tussenperiode biedt kansen voor andere toernooien om daartussen plaats te vinden.

Tijdens de tweede week van de Australian Open zullen er ook geen andere toernooien plaatsvinden. Geen enkele organisator stelde zich kandidaat. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat het merendeel van de toppers dan waarschijnlijk nog in Melbourne zit.

Seizoensbegin

De ATP, die geen organisator is van de Grand Slams, wil graag nog enkele toernooien organiseren voor de start van de kwalificaties van de Australian Open. Voorlopig heeft enkel Delray Beach (Verenigde Staten, ATP 250) zich hiervoor kandidaat gesteld. Mogelijks wordt er ook nog in de week van 1 t.e.m. 7 februari nog een toernooi georganiseerd. Het zou dan gaan om een ATP 250 en/of een vervanger van de ATP Cup.

ATP kalender 2021 onder voorbehoud (januari – maart):

  • 4 – 13 januari: Delray Beach
  • 1 – 7 februari: ATP 250 (+ ATP cup)
  • 8 – 21 februari: Australian Open
  • 22 – 28 februari: Montpellier (Frankrijk ATP 250) + Cordoba (Argentinië, ATP 250) + nieuwe ATP 250
  • 1 – 7 maart: Rotterdam (Nederland, ATP 500) + Buenos Aires (Argentinië, ATP 250) + nieuwe ATP 250
  • 8 – 14 maart: Doha (Qatar, ATP 250) + Marseille (Frankrijk, ATP 250) + Santiago (Chili, ATP 250)
  • 15 – 21 maart: Acapulco (Mexico, ATP 500) + Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws